Connect with us

Vijesti

MEDOJEVIĆ: Željko Ivanović i Vijesti lažu da strane Ambasade ne daju smjenu Sergeja Sekulovića i Zorana Brđanina

Published

on

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je u izjavi za Pobjedu da je lažna vijest da su zapadne ambasade uticale na premijera Zdravka Krivokapića da ne smjenjuje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina. On je pozvao medijski koncem Vijesti da kaže koji predstavnik i koje ambasade je tražio da se ne smjenjuju čelnici bezbjednosnog sektora.

“Nijedan diplomata nije zvao Krivokapića i tražio da ne smjenjuje Sekulovića i Brđanina. To je ordinarna laž Željka Ivanovića. Neka kaže jedno ime”, rekao je Medojević za Pobjedu, komentarišući informacije da zapadne ambasade ne daju da se smjenjuju čelnici bezbjednosnog sektora u Crnoj Gori.

Lider PzP je otkrio da je na drugom sastanku lidera većine sa Vladom i dijelom bezbjednosnog sektora u ponedjeljak Krivokapić obećao liderima DF-a da je smjena Sekulovića u parlamentu izvjesna.

“U jednom momentu je čak i kazao da je poslao parlamentu zahtjev za razrješenje Sekulovića i po ko zna koji put nas prevario”, rekao je Medojević.

Govoreći o prvom sastanku u noći između subote i nedjelje, Medojević je otkrio daje premijer Krivokapić rekao Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da je u toku državni udar u samoj Vladi i da ministar i direktor policije neće da sprovedu odluke Vlade.

“Policija je imala naređenje da ne sprečava postavljanje guma i barikada na putu”, tvrdi lider Pokreta zapromjene.

On je kazao da je, osim Brđanina i Sekulovića, i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović bio protiv ustoličenja na Cetinju.

“Istina je da je Dritan Abazović čitav dan i noć ubjeđivao mitropolita i patrijarha da odustanu od ustoličenja na Cetinju”, naveo je Medojević.

Lider Pokreta za promjene je rekao i da ima pouzdanu informaciju da su Krivokapić i Abazović garantovali Milu Đukanoviću da se ustoličenje neće održati.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije