Povežite se sa nama

Vijesti

Pejović: Nije tačno da bi ulaskom DF u rekonstruisanu Vladu bio zaustavljen evropski put Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Piše: Jovo Pejović, potpredsjednik DNP-a

Nije tačno da bi ulaskom DF u rekonstruisanu Vladu bio zaustavljen evropski put Crne Gore, naprotiv – on bi bio ubrzan pod pretpostavkom da Evropa podržava one principe koje javno proklamuje.

Istina je da bi ulaskom DF u novu Vladu do kraja bio demontiran bivši režim i razotkriveni svi prljavi poslovi i afere koje su obilježile njihovu 30godišnju vladavinu. Naravno toga se plaši i onaj dio međunarodne zajednice koji je u tome dobrano učestvovao i čijim interesima je bivši režim ponizno služio. U ovome je sadržan odgovor na pitanje ko se to i zašto plaši da DF uđe u Vladu, ko i za čije interese i uz čiju saglasnost postavlja kadrove po Crnoj Gori, kao i ko i zarad koga vrši pritisak na djelove nove vlasti da odustanu od rekonstrukcije vlade u kojoj bi bili predstavnici DF.

Onaj ko bude i dalje pokušavao DF primoravati da odustane od svojih opravdanih zahtjeva, biće na kraju najveći gubitnik jer u politici kad tad stigne na naplatu sve ono što nije rezultat prihvatanja realnosti. U politici kao i životu treba biti maksimalno strpljiv. Međutim, i strpljenje ima svoj rok trajanja. Ja sam čvrsto uvjeren da je DF u cilju prevazilaženja stanja u kome se nalazimo dao najveći doprinos time što je uprkos protivljenjma unutar partijskih organa iskazivao ogromno strpljenje i stoički trpio nepravde koje se čine našem savezu i našim glasačima od strane djelova nove parlamentarne većine.

To je klasičan primjer nacionalne i vjerske diskriminacije onih građana Crne Gore čiji su preci ugradili svoje živote u njene temelje i njen suverenitet.

Volio bih da na organima partije kojoj pripadam ne budem primoran da donosimo teške odluke u smislu budućeg funkcionisanja Vlade. No, kada nema dobre vollje i spremnosti na kompromise i kada zbog toga svi trpimo nesagledive posledice izlaz treba tražiti ma koliko put do njega bio težak. Dovoljno je prošetati ulicama Crne Gore i vidjeti koliko se gorčine sakupilo u narodu. Da li to građani Crne Gore zaslužuju?

I koliko ćemo još čekati da se u režiji bivšeg režima pred našim očima organizuju predstave Specijalnog državnog tužilaštva, sudova i policije, a da nova Vlada nema rješenja da se ovaj cirkus zaustavi?

Diskriminacija glasača DF i podništavanje njihovog izbornog rezultata je primjer nezabilježen u demokratskom svijetu i klasično nasilje nad slobodom i pravima građana da biraju i budu birani.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
29.10.2021. 13:41

Jovančo ,nece niko i nesmije stavljati DF
u Vladi , protive se vaši u Vladi ,Brisel ,Ambasade u CG i dr.tako da je DF , politicka desnica i mrak –tako nekako stoji stvari…
Nesposobnost Vlade rjesava se jedino Izborima …

Sponzor

Najčitanije