Connect with us

Vijesti

POPOVIĆ: Vladu na okupu drži samo interes i “srpski svet”

Published

on

Vlada je od samog početka nekoherentna, haotična i naopako postavljena, jedino što ih okuplja je goli interes i obaveza da pokušaju da sprovedu projekat “srpskog sveta”, smatra predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović ocjenjujući da DF ima jasnu agendu da rovari po Crnoj Gori za tuđ račun.

Popović kaže da je dobro da to i dio nove vlasti polako shvata i javno govori o tome.

Prema njegovim riječima, dok se u javnosti svađaju, u međuvremenu uredno preuzimaju sve pozicije po dubini i urušavaju stabilnost institucija države svojim nesposobnim kadrovima kojima je jedina referenca pripadnost velikosrpskom korpusa. Ipak, Popović smatra da ne trebamo biti naivni i očekivati da će oni tako lako pustiti sve te pozicije moći koje su uzurpirali, uprkos svim svađama na javnoj sceni.

“Dakle, u pitanju je samo borba za podjelu plijena i tvrđenje pazara”, kazao je Popović za Dnevne novine.

Na pitanje da li Vlada, odnosno premijer Zdravko Krivokapić može imati bilo kakav autoritet budući da je u ovom trenutku podržava samo 14 poslanika, Popović navodi da Krivokapić ne može imati nikakav autoritet među narodom i drugim političkim akterima kada ga oni koji ga podržavaju u Skupštini permanentno unižavaju i šikaniraju.

“To je bruka svih nas, najprije ove vlasti i većine, ali i cijele države, kada smo došli u situaciju da neko može tako da tretira premijera crnogorske Vlade, pa ko god on bio. Definitivno da mora doći do nekih promjena”, poručuje Popović.

Međutim, ocjenjuje da je teško da će biti vanrednih parlamentarnih izbora, makar u skorije vrijeme.

“Oni neće svoj plijen i fotelje pustiti ni po koju cijenu, njima principi ništa ne znače. Da imaju principe, pa valjda ne bi ni bili u koaliciji” naglašava Popović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije