Connect with us

Vijesti

POTPISUJU SPORAZUM: Da bi makli Carevića, odriču se i Radovića

Published

on

Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju između budvanskih ogranaka Demokrata, Socijalističke narodne partije, Građanskog pokreta Ura i Prave Crne Gore, a koji predviđa smjenu predsjednika Opštine i Skupštine opštine Budva Marka Carevića i Krsta Radovića, biće potpisan u petak, saznaje Pobjeda.

U sporazumu se, kako je Pobjeda ranije izvještavala, navodi da je povlačenje Carevića (DF) i Radovića (Demokrate) sa funkcija neophodno za prevazilaženje aktuelne političke krize u Budvi.

Potpisivanjem sporazuma Demokrate, SNP, Ura i Prave Budva obavezaće se i da neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta do sklapanja novog sporazuma o postizbornoj koalicionoj saradnji, konstituisanju, organizaciji i vršenju vlasti u Opštini Budva, koji će urediti njihove međusobne odnose.

Novi savez koji bi činile partije okupljene oko tog sporazuma imale bi u budvanskom lokalnom parlamentu ukupno 10 mandata, što je za jedan manje od Demokratskog fronta.

Kriza vlasti u Budvi nastala je početkom jula ove godine kada su Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Pokret za promjene sklopile sporazum o jedinstvenom djelovanju u vršenju vlasti do isteka aktuelnog mandata lokalne uprave, kojim su iz odborničke većine praktično istisnuli Socijalističku narodnu partiju i Pravu Budva.

Kriza je produbljena već u septembru kada je predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović prekinuo sjednicu lokalnog parlamenta nakon što nije bilo kvoruma na Odboru za statut i propise, čime je faktički blokiran i rad lokalnog parlamenta.

Tada su na relaciji Demokrate – DF nastavljena i prepucavanja i međusobne optužbe za korupciju i političku samovolju. Demokrate su saopštile kako za tu partiju više nije prihvatljivo da Carević vodi Budvu, dok su iz DF-a poručili da Radovića ne žele na čelu Skupštine opštine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije