Connect with us

Vijesti

RADULOVIĆ: Predstavnicima “velikih demokratskih država” potencijalni ulazak DF-a u Vladu ne predstavlja problem

Published

on

Poslanik Pokreta za promjene (PzP), Branko Radulović, kazao je da ta stranka neće dostavljati premijeru Zdravku Krivokapiću pisano izjašnjenje o njegovom predlogu rekonstrukcije Vlade.

To je, prema njegovim riječima, bespredmetno u situaciji kad GP URA “insistira na nečemu što je duboko antidemokratski i neprincipijelno”.

Radulović smatra da vladajuća većina i premijer treba da sastave “evropsku agendu”, koja će uključivati demontažu “totalitarnog sistema”, te uspostavljanje pravne države i tranzicione pravde.

”S evropskom agendom, GP URA više ne bi imao argumente za svoje tvrdnje, dok bi manjine imale manje skepse da uđu u vlast. S predstavnicima manjina treba razgovarati zbog šireg društvenog konsenzusa i jake Vlade”, istakao je on.

Radulović tvrdi da predstavnicima “velikih demokratskih država” potencijalni ulazak DF-a u Vladu ne bi predstavljao problem, jer oni, prema njegovim riječima, misle da bi to bio odraz izborne volje građana koju treba uvažiti.

On ocjenjuje da bi rekonstruisana Vlada trebalo da ima 18 ministarstava i četiri potpredsjednika. U njenom vrhu morali bi, kaže, da budu lideri najznačajnijih političkih subjekata.

”Oni treba da budu u Vladi zbog odgovornosti. Kompetentnost, naravno, mora da bude zadovoljena. Takva Vlada bila bi jaka i reformska”, poručuje Radulović.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    09.10.2021. at 13:20

    Desnica je u svakom društvu problem ,
    a još je veći za vas što toga nijeste svjesni…
    Neće sa IZDAJNICIMA CG niko !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije