Povežite se sa nama

Vijesti

SASTANAK O VLADI: URA bez zvaničnog poziva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) do ovog momenta nije dobio nikakav zvaničan poziv za sastanak kod premijera Zdravka Krivokapića o mogućoj rekonstrukciji Vlade, rekao je za Portal RTCG izvršni direktor URA Zoran Mikić. On je naveo da taj politički subjekt ostaje pri ranije definisanim stavovima

“Nama je prihvatljiva rekonstrukcija samo na ekspertsko-nestranačkom modelu, na kojem je sadašnja Vlada i nastala. U odgovoru premijeru smo naglasili da je prije nastavka daljih razgovora neophodno napraviti analizu dosadašnjeg rada Vlade i ostvarenih rezulata i ciljeva svakog ministra. Kada dobijemo pisane, mjerljive analize, i podatke o tome koliko su svi resori ostvarili rezultata, onda možemo pričati o unapređenju rada Vlade i njenih resora”, ukazao je Mikić.

Kako je naglasio, bez takve analize, paradoksalno je pričati o rekonstrukciji vlade i učincima i modelima za unapređenje rada bilo kog resora u Vladi.

“Bilo koji model sem ekspertsko-nestranačkog nama je neprihvatljiv, sve drugo predstavlja nove političke momente, koje treba posebno analizirati”, zaključuje Mikić.

Premijer Zdravko Krivokapić predložio je ranije rekonstrukciju Vlade na način da ima 16 resora i tri potpredsjednika. Premijer je tražio od svih konstituenata vladajuće parlamentarne većine da do 8. oktobra pojedinačno dostave izjašnjenje, izmjenu i dopunu tog predloga, kako bi konačnu strukturu usaglasili do 10. oktobra, za kada je najavljen novi sastanak Krivokapića i predstavnika skupštinske većine.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije