Connect with us

Vijesti

ŠEHOVIĆ: Ne treba nam ekspertska već prelazna vlada

Published

on

Formiranje prelazne vlade, koja bi pripremila nove izbore, jedino je rješenje za izlazak iz političke krize u Crnoj Gori, ocijenio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović.

On je kazao da je sve ostalo prolongiranje političke agonije, koja već predugo traje.

„Ona se ogleda u Vladi koju ne podržavaju čak ni oni koji su je izglasali, i shodno tome konstantnoj neizvjesnosti, kao i u njenoj potpunoj nesposobnosti da se nosi makar i sa dnevnim izazovima“, naveo je Šehović u intervjuu agenciji MINA.

On je rekao da kada se tome doda „civilizacijsko posrnuće, srednjovjekovni vrijednosni diskurs, koji vladajuća većina svakodnevno nameće a koji, nažalost, društvo opet vraća u nacionalne i vjerske torove, dobija se svojevrsno političko bure baruta“.

„Da bismo izbjegli posljedice koje ta činjenica može da ima, novi izbori, pripremljeni od strane prelazne, to jest tehničke vlade, jedini su izlaz“, smatra Šehović.

Prema njegovim riječima, „ulje na vatru“ dodaje i činjenica da je nova većina slika i prilika političkog licemjerstva.

Šehović je kazao da o državnom dostojanstvu govore oni koji bespogovorno služe tuđim interesima, a na štetu sopstvene države, da o političkom moralu pričaju oni koji se već godinu „valjaju u živom blatu sa ultranacionalistima“.

„O evropskim antifašističkim vrijednostima propovijedaju oni koji su širom otvorili vrata javne uprave za zagovornike nazadnih, nerijetko i šovinističkih uvjerenja, najvatreniji zastupnici transparentnosti su sada šampioni netransparentnosti, navodni borci protiv političkog zapošljavanja postali su prvaci u istom“, naveo je Šehović.

Kako je rekao, vulgarizacija javne scene otkad je nova vlast predvodi, samo je „kap u čaši prepunoj gorčine“.

Crna Gora je, kako je ocijenio Šehović, sve bliže vanrednim izborima.

On je kazao da niko ne zna kada će se tačno oni desiti, zato što će, kako je rekao, vlast učiniti i pristati na sve samo da ih izbjegne, „svjesna odijuma koji je u javnosti proizvela“.

„Kao što je URA pristala na otvoreno gaženje trojnog sporazuma i brutalnu klerikalizaciju države, a Demokratski front (DF) na “izbacivanje” iz Vlade. Kao što je parlamentarna većina za premijera imala samo najružnije, nekulturne i neukusne kvalifikacije, a Demokrate i URA najgore izlive bijesa i uvreda jedni za druge“, naveo je Šehović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije