Connect with us

Vijesti

Vučurović: Eksperiment manjinske vlade dobiće narodni odgovor; Koprivica: To bi bila vlada 21 miliona

Published

on

Današnja rasrpava u Skupštini Crne Gore krenula je drugim tokom kada je do poslanika stigla informacija da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na konferenciji za medije u zgradi parlamenta saopštio da će Socijalistička narodna partija, Građanski pokret URA, CIVIS i politički predstavnici nacionalnih manjina sjutra potpisati memorandum o saradnji.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović kazao je da je u hodniku parlamenta čuo “galamu Abazovića” i pominjanje manjinske vlade.

– Takvi eksperimneti će dobiti politički narodni odgovor – poručio je Vučurović.

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica je, nakon toga, kazao da štetu Crnoj Gori, ekonomiji i društvu mogu da izazovu i ekonomski i politički eksperimenti.

– I nema tog političkog eksperimenta u Crnoj Gori koji nije ostavio duboke štete i proizveo tragove koji ukazuju na korupciju i na navođenje na protivzakonit uticaj prilikom donošenja političkih odluka. A kad se šuruje kroz razne političke ekspetimetne, na štetu građana, onda se i viče i laže. Tako sam i ja čuo jedan eksperiment koji ste i vi čuli, a tiče se nekakve manjisnke vlade sa DPS-om. A nikako da čujem odgovor na jedno pitanje, a govori o najvećoj šteti koja se može pričiniti Crnoj Gori, a to je ko je nudio 21 milion eura. Ta manjinska Vlada ne bi bila manjiska Vlada nekog dijela parlamentarne većine i bivšeg režima, to bi bil zapravo Vlada 21 miliona. To je najveća šteta koja se može proizvesti Crnoj Gori, jer se tako gazi Ustav i elementarni principi demokratije. A u Skupštini vlada Demokratija, tako da ovdje može doći član Vlade i govoriti više ili manje glasno, a u UIKS-u gdje nemamo kadrovsku promjenu na rukovodećoj poziciji, vjerovatno kad bi taj isti došao, govorio bi kroz Ljuba Bigovića, ubicu Slavoljuba Šćekića, časnog policijskog funkcionera. Eto do čega dovode politički eksperimenti koji mogu da imaju nesagledive štete po Crnu Goru. Ti eksprimenti nanose veću štetu nego bilo koja o kojoj smo danas govorili – kazao je Koprivica.

Vučurović je kazao da je saglasan da je politička korupcija smrt za jednu državu i bilo koju demokratiju.

– Zato sam i reagovao na onaj zvuk koji je stizao iz hodnika, i na tu galamu i samo sam čuo kroz eho da se pominje manijinska Vlada. A ta manjinaka Vlada bi bila izdaja onih građana od 30. avgusta koji su glasali za promjenu. Zato sam namjerno kazao da bi ta manjsika vlada dobila jasan politički odgovor i narodni odgovor – kazao je Koprivica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije