Povežite se sa nama

Vijesti

VUČUROVIĆ: “Tapkamo u mjestu zbog nečijeg inata”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratski front (DF) odlučan je u namjeri da vlada bude rekonstruisana, jer sve ukazuje da je to najbolje rješenje koje nudi političku stabilnost i put ka ozbiljnim reformama, koje ne može donijeti ekspertska vlada, kazao je poslanik tog političkog saveza Jovan Vučurović. On je istakao da nije dobro da se tapka u mjestu zbog nečijeg inata, kad se već otvorila mogućnost za konsenzus

On je naveo da je nastavak pregovora lidera parlamentarne većine i premijera Zdravka Krivokapića bio najavljen za danas, ali da se to očigledno neće desiti.

“Bez obzira na to, DF je uvijek spreman za nastavak pregovora i dogovor”, poručio je Vučurović u intervjuu agenciji Mina.

Na pitanje šta vidi kao mjeru kompromisa sa obzirom na to da je stav URA-e da Vlada mora da ostane ekspertska i nestranačka, dok su se 38 poslanika i premijer izjasnili za model političko- ekspertske Vlade, on je odgovorio da kompromis podrazumijeva da se uvaže stavovi različitih strana.

Međutim, kako je rekao, dešava se da grupacija od tri poslanika ne želi kompromis nego nametanje stavova političkim snagama koje imaju 38 poslanika.

“Svi smo saglasni da je sadašnje stanje neodrživo, a ogromna većina smatra da je eksperiment sa ekspertskom vladom bio loš, nije dao rezultate, da je samo izazvao nestabilnost unutar parlamentarne većine, a kao što vidimo, godinu imamo i krizu institucija”, kazao je Vučurović.

Tu činjenicu, kako je poručio, treba svi da konstatuju.

“A ne da se ponovo promoviše taj propali projekat i sprečava dogovor na koji je spremna većina političkih subjekata parlamentarne većine”, naveo je Vučurović.

Prema njegovim riječima, nije dobro da zbog bilo čijeg inata i sujete tapkaju u mjestu kad se već otvorila mogućnost za konsenzus oko rekonstrukcije Vlade.

“DF je odlučan u namjeri da sadašnja vlada bude rekonstruisana, jer sve ukazuje da je to najbolje rešenje koje nudi i političku stabilnost i put ka ozbiljnim reformama koje ne može donijeti ekspertska vlada”, kazao je Vučurović.

Kako je dodao, postoje i drugi modeli izlaska iz krize vlasti, poput izglasavanja nove vlade, a kao neko krajnje rešenje tu je i raspisivanje izbora.

“Mi, ipak, očekujemo da postoji prostor za dogovor”, rekao je Vučurović.

Upitan da prokomentariše pojedine ocjene da kada bi DF ušao u Vladu, ona ne bi imala podršku Evropske unije (EU) i zapadnih partnera Crne Gore, on je kazao da to prosto nije istina, jer to niko nije rekao.

“Ako neko ima podatak i dokaz da EU ili neko drugi ne žele da DF bude u vladi, neka kaže”, poručio je Vučurović.

DF, kako je naveo, nema nikakav problem sa međunarodnom zajednicom.

On je rekao da je ono što smo čuli od međunarodne zajednice stav predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, koja je kazala da je to pitanje demokratije i da građani odlučuju kome daju povjerenje.

DF i koalicija Za budućnost Crne Gore, kako je naveo, imaju povjerenje građana i najveći broj poslanika unutar parlamentarne većine.

Prema riječima Vučurovića, DPS je taj koji sigurno ne žele i strahuje da DF bude u vladi.

“Jer oni znaju da bi to značilo temeljnu demontažu kriminalnog sistema Mila Đukanovića i u krajnjem zabranu rada DPS-a kao političkog krila mafije. Dakle, od ulaska DF-a u vladu treba da strahuju samo DPS i mafija”, kazao je Vučurović.

Upitan kako komentariše izjavu potpredsjednika URA-e Miloša Konatara da se često ne može vidjeti razlika u napadima DF-a i Demokrata na taj građanski pokret, što je posljedica približavanja i stavljanja znaka jednakosti između djelovanja DF-a i Demokrata, odnosno objedinjavanje te opcije na desnom političkom spektru, on je naveo da smatra da se radi vjerovatno o nespretnom saopštavanju stavova.

“Jer na “drugoj strain” je samo DPS, a sumnjam da će se URA priključiti političko-kriminalnoj grupaciji Mila Đukanovića i napraviti potez koji bi bio političko samoubistvo”, rekao je Vučurović.

Dogovor između DF-a i Demokrata je, kako je rekao, veoma važan i pozitivan za Crnu Goru.

Vučurović je kazao da bi bilo dobro da ga i URA pozdravi, jer ne vidi koja je svrha od produbljivanje nesporazuma.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
5 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
GRAĐANSKI
GRAĐANSKI
10.10.2021. 15:46

Bješe li ovi Vučurović iz Hercegovine đe su Turci 500 godina držali razoružane Hercegovce, i oružje im u ruke davali, samo kad im je (Turcima) bilo potrebito da ga ovi (Hercegovci) – upotrijebe za rat protivu Crne Gore?!
Bješe li ovi Vučurović (Bratićka itd.) iz Hercegovine đe su im Turci šćeli nađenut prezimena, koje su ovi (Hercegovski) Srbalji morali “ponosno” nosit, poput: Guzina, Pičeta, Kenjala itd. – i tomu podobno-slično?!
I ima/ju s takvijem plemenskim (hercegovskim) pedigreom obraza živjet u Crnoj Gori i činjet protivu Crne Gore!

Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
10.10.2021. 18:17

Najubicnije za Crnu Goru je politicko-kriminalno-okupatorsko krilo Srpske pravoslavne crkve a koje je oliceno u smrtonosnoj po Crnu Goru koaliciji DF, Demokrate i URA. Tortura koju crnogorski gradjani trpe od ove OTOPVS(organizovana teroristcka okupatorska politicka vjerska skupina) prosla je fazu pretvaranja da su demokrate i evropejci, i otvoreno prelaze na otvoren fizicki teror nad Gradjanima Crne Gore. Rekonstrukcija Vlade im je potrebna da bi brze i koristeci drzavne institucije zadali zavrsni nemilorsdni udarac gradjanima drzave Crna Gora. Nikako ne mogu da vjeruju da svojom sopstvenom montazom, u vlast, a usredsredjivanjem svog djelovanja na demontazom DPS I M. Djukanovica, podizu do neslucenih visina patriotizam gradjana prema svojoj Crnoj Gori, nikako u svojoj iskrivljenogj svijesti i ogromnoj pakosti da shvate da su im DPS i M. Djukanovic mali problem pri prema njima narastujucem otporu gradjana da sacuvaju i povedu u prosperitet svoju voljenu, nezamjenljivu, jedinu Crnu Goru.
Oprem dobro vladajuca parlamentarna vecino, sve sa vasom vladom.

vjecna moja
vjecna moja
10.10.2021. 20:35

Vučurović četnik –mrzi sve koji nijesu
srbijanci !
DA JE VJEČNA CRNA GORA !
/smrt fašizmu sloboda narodu ! /

BMX
BMX
12.10.2021. 14:56

Демократическии Фронт , njegovi lideri i ovaj lik su sustinska negacija svih demokratskih vrijednosti, antievropljani, antizapadno, anti EU, anti NATO orijentisani, zastupaju rigidne i tvrde klerofasisticke, sovinisticke, procetnicke, retrogradne, velikosrpske i proruske stavove, velicaju i hvale ratne zlocince, promovisu politiku kao konstantno nasilje prema politickim protivnicima, dizu dreku, galamu, vrijedjaju, prijete, ucjenjuju ako se neko ne slaze sa njima i argumentovano im protivrjeci. Nemaju smisla za korektnost, minimum vaspitanja i tolerancije, ne znaju da normalno komuniciraju i razgovaraju, podilaze seljastini, najprimitivnijim ljudskim strastima i najgoroj vrsti populizma. Antisistemska koalicija koja nikad nece biti u stanju da prihvati osnovna pravila parlamentarne demokratije, ljudskih prava i normalnog ponasanja

flamantes
flamantes
24.10.2021. 13:23

Vučurović je tipični teletabis

Sponzor

Najčitanije