Connect with us

Vijesti

VUKIĆEVIĆ: Ucjenjivački je da URA sa četiri mandata ignoriše volju većine

Published

on

Demokratski front poziva kolege iz GP URA da, poslije prvih reakcija, i očiglednog šoka zbog postignutog dogovora Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore, pošto za nervozu nema mjesta, urade ono što građani i očekuju od njih, da i GP URA bude dio dogovora parlamentarne većine, saopštila je poslanica Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Maja Vukićević u reagovanju na izjave Jovane Marović potpredsjednice GP URA.

-Na posljednjem sastanku parlamentarne većine od nas je traženo da sa kolegama iz Demokrata riješimo eventualne nesuglasice, kako bi se što prije došlo do rješenja političke krize, što smo mi, kao odgovorni politički subjekti, i uradili. I sam predsjednik URA-e, Dritan Abazović, bio je upoznat s dogovorom Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore, pa nas samim tim još više iznenađuju reakcije njegovih najbližih saradnika- dodaje Vukićević.

Kako je kazala, u njihovom dogovoru sa Demokratama ne postoji ništa ultimativno, već je on polazna tačka za konkretan dogovor parlamentarne većine o načinu rekonstrukcije Vlade.

Činjenica je da dvije velike koalicije, koje su osvojile trideset i sedam mandata, nijesu zadovoljne načinom na koji je dosad Vlada Crne Gore funkcionisala, i da mislimo da je potrebna određena rekonstrukcija. Ultimativno i ucjenjivački bi bilo da neko, sa četiri mandata, ignoriše volju trideset i sedam poslanika. Za koalicije “Za budućnost Crne Gore” i “Mir je naša nacija” glasalo je 184.564 građana, te ne želimo da vjerujemo da kolegama iz GP URA nije bitno mišljenje tih građana, i njihovih predstavnika u parlamentu- kazala je poslanica DF-a.

Ona je pozvala GP URA da, kako kaže, umjesto što doprinose produbljivanju krize time što na neviđeno odbacuju dogovor Demokratskog fronta i Demokrata, budu odgovorni, daju svoj doprinos da se postojeća kriza prevaziđe.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije