Connect with us

Politika

VOLKER: Biografije nekih iz sektora bezbjednosti izazivaju zabrinutost

Published

on

Biografije pojedinih imenovanih u sektoru bezbjednosti kao i neke od ranih izjava i ranih postupaka nove Vlade Crne Gore počinju da izazivaju zabrinutost, ocijenio je bivši američki ambasador u NATO-u i nekadašnji specijalni izaslanik te zemlje za Ukrajinu Kurt Volker.

On je u intervjuu Pobjedi kazao da ostaje da se vidi kako će ova vlada biti percipirana u SAD.

Volker je upozorio da će ukoliko crnogorska vlada ne uspije da zaštiti NATO ili druge osjetljive informacije ili ih prenese ne-saveznicima ili Rusiji, vjerovatno doći do brze reakcije da se zaustavi protok informacija i podrška službama bezbjednosti.

“SAD – kao i Evropska unija i NATO – sudiće crnogorskoj vladi po njenim postupcima, a ne samo po imenovanjima osoblja”, kazao je Volker.

On je navo da je zapadu važno da poštuje volju crnogorskog naroda koji je izabrao koaliciju na vlasti.

“Kad već govorite o imenovanjima, biografije nekih imenovanih izazivaju zabrinutost, kao i neke od ranih izjava i ranih postupaka Vlade. Ostaje da se vidi kako će ova vlada biti percipirana u SAD-u”, poručio je Volker.

On je kazao da u okviru crnogorske nezavisnosti i Ustava mogu postojati legitimne razlike u političkim stavovima u demokratiji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije