Connect with us

Politika

VUČIĆ NE KRIJE DA JE ZAINTERESOVAN ZA POPIS: Da sam učestvovao na izborima u Nikšiću rezultati bi bili teži za njih, Đukanović i Krivokapić imaju otvoren poziv da posjete Srbiju

Published

on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zainteresovan zainteresovan za popis stanovništva u Crnoj Gori i odbacio ocjene da se miješao u izbore u Nikšiću.

“Neki su rekli i da sam pobijedio, ali ja ću da Vam odgovorim – Vučić nije učestvovao na izborima u Nikšiću.

Postoji ta vrsta crnogorskog ekskluzivizma i nacionalizma u kojoj žele da progone sve što je srpsko i to nije od juče, to traje več dugo i dovoljno je da pogledate poziciju Srba u Crnoj Gori i da ih poredite sa pozicijom Albanaca u Makedoniji”, istakao je Vučić na RTS-u.

On je upitao koju državnu funkciju je obavljao neki Srbin, kakva su prava Srba bila od 2006.godine, te da je državnih funkcionera bilo više koji su Albanci i Bošnjaci i svi drugi.

“Nikakva prava nisu imali i onda uvijek pričamo kriva je Srbija i Vučić, čim nisu u stanju da uguše sprske političke pokrete za to sam kriv ja. Da sam učestvovao na izborima, ti rezultati bi bili jos teži za njih. Nisan zaintetesovan za rezultate izbora, zainteresovan sam za rezultate popisa”, naglasio je Vučić.

On je istakao da neće da se stidi srpskog naroda u Crnoj Gori, već će Srbija da pomaže srpskom narodu u skladu sa međunarodnim pravilima.

“Ne finansiramo političke stranke nego srpska udruženja. Pomagaćemo srpskom narodu u Crnoj Gori uvijek. Pomažemo Maticu srpsku, pomažemo našu crkvu. Time se ponosimo.”, naveo je Vučić.

Upitan sa kim se češće u Crnoj Gori čuje, sa Milom Đukanovićem ili Zdravkom Krivokapićem, kazao je da se sa Milom ne čuje već dugo, a sa Krivokapićem se, kako je rekao vidio dva ili tri puta.

Na pitanje ko će prije doći u zvaničnu posjetu Beogradu, rekao je da bi volio da dođu obojica.

“Mislim da će Milo Đukanovic željeti da dođe u Srbiju, što se mene tiče ima otvoren poziv. Što se Ane Brnabić tiče, mislom da je isto slučaj sa Krivokapićem”, poručio je Vučić.

Voleo bih da i Đukanović i Krivokapić dođu u posetu Beogradu

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije