Connect with us

Politika

VUČIĆ: Srbija se nikada neće odreći podrške srpskom narodu u CG

Published

on

Predsjednik Aleksandar Vučić istakao je da Srbija želi najbliže odnose sa Crnom Gorom i da se nikada neće odreći podrške srpskom narodu u toj zemlji.

Vučić je, upitan za izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, povodom 15. godišnjice osamostaljenja, da ta zemlja mora da se odupre “velikoj državnoj kleronacionalističkoj agresiji našeg negiranja” i da je tom odlukom ispravljena nepravda, kazao da je ono što se dogodilo prije 15 godina bilo pravo građana Crne Gore, kao i da nikoga ne treba tjerati da ostane sa nekim ako to ne želi.

“Međutim, da li sam u to vrijeme volio i da li bih danas volio da je odluka drugačija, da volio bih da smo sačuvali zajednicu Srbije i Crne Gore, ali poštujem pravo građana Crne Gore koji su donijeli drugačiju odluku i poštujemo nezavisnost Crne Gore”, rekao je Vučić novinarima tokom posjete Priboju.

To, kako kaže, govori o nesposobnosti političara u to vrijeme, jednoj višedecenijskoj antisrpskoj politici koja je vođena protiv srpskog naroda u Crnoj Gori i državne zajednice.

“Danas imaju nezavisnu državu, želimo najbliže odnose, ali ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gdje ih nema i da ne govore našem narodu u Crnoj Gori da ne smiju biti pripadnici srpskog naroda, jer ako jesu nemaju prava. Nas zanima da imamo najbliže odnose sa Crnom Gorom, ali i da pružamo podršku srpskom narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost Crne Gore”, objasnio je predsjednik Srbije.

Vučić je istakao da se Srbija nikada neće odreći podrške srpskom narodu, i da ništa ne radi protiv Ustava Crne Gore, ili suprotno evropskim pravilima, međunarodnog javnog prava.

“Samo kada pogledate položaj Albanaca u Sjevernoj Makedoniji i poredite sa Srbima u Crnoj Gori, a Srba u Crnoj Gori je procentualno značajno više, biće svima sve jasno”, rekao je Vučić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije