Connect with us

Politika

VUČUROVIĆ: “Očekujem da će se postići dogovor”

Published

on

Poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore Jovan Vučurović rekao je da nakon današnjeg sastanka očekuje da premijer Zdravko Krivokapić shvati da je izgubio podršku i da Vlada preuzme odgovornost za aktuelnu političku situaciju

“Mi već tri mjeseca nemamo predstavu da li će doći do najavljene rekonstrukcije, Krivokapić se u početku složio sa tim, međutim pomaka nije bilo. Moram dodati i da smo imali opstrukcije od GP URA koja sa svoja tri poslanika pokušava da spriječi prijedlog ostalih 38, što je politički nekorektno. Do izbora nove Vlade najviše će ispaštati građani, tako da je potrebno ubrzati taj proces”, kazao je Vučurović u jutarnjem programu Televizije Nikšić.

Vučurović očekuje da nakon višemjesečnih pregovora bude postignut dogovor, te da dođe do rekonstrukcije Vlade, sa novim premijerom.

“Prošlo je previše vremena u prepucavanjima stranaka parlamentarne većine, a sada je već vrijeme i obaveza prema građanima da nekako dođemo do dogovora i izaberemo novu Vladu. Mi smo dali podršku prošle godine u decembru projektu ekspertske Vlade da vidimo kako će sve to izgledati, međutim taj projekat je propao”, kazao je Vučurović.

Vučurović je rekao da nakon današnjeg sastanka očekuje da premijer Krivokapić shvati da je izgubio podršku i da Vlada preuzme odgovornost za aktuelnu političku situaciju.

Na pitanje o održivosti projekta ,,Evropa sad”, Vučurović misli da je to politička magla koja je došla u trenutku kada raste nezaposlenost i kada je krenula priča o rekonstrukciji.

“Taj projekat nije zasnovan na realnosti imajući u vidu samo utemeljenje u budžetu Crne Gore. Bojim se da je to samo politički marketing i nije dobro da dajemo takvu vrstu nade građanima”, smatra on.

Komentarišući političko stanje u Nikšiću, Vučurović je kazao kako su napravljeni značajni pomaci u odnosu na zatečeno stanje. Po njegovim riječima, nova lokalna uprava uspjela je da stabilizuje finansije, te da krene u rješavanje ekoloških i infrastrukturih problema, kao i da Nikšić vrati na kulturnu mapu CG.

“Ono što je građanima uočljivo jeste rešavanje problema na svim poljima, od finansija, putne infrastrukture, ekoloških pitanja, do vraćanja Nikšića na kulturnu scenu. Vraćamo ovaj grad na mjesto koje zaslužuje. U planu je i otvaranje nekih pogona, što znači i nova radna mjesta, na zadovoljstvo svih nas”. zaključio je Vučurović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije