Connect with us

Politika

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: Skupština već četiri mjeseca ne obavlja svoju zakonodavnu aktivnost

Published

on

Skupština Crne Gore već četiri mjeseca suštinski ne obavlja svoju zakonodavnu aktivnost, a razlog za to je blokada od strane vladajuće većine, saopštava poslanica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković.

Trenutno je, po njenim riječima, u proceduri Skupštine nekoliko desetina zakona i drugih akata zbog čijeg neusvajanja trpe crnogorski građani i crnogorska privreda kojima su podrška i pomoć u vrijeme zdravstvene, ekonomske i socijalne krize prijeko potrebne.

Vuksanović Stanković navodi da od konstitutivne sjednice 23. septembra do danas, za tačno sedam mjeseci, nefunkcionalna vladajuća većina sastavljena od preko 20 različitih subjekata je usvojila svega nekoliko zakonskih i drugih predloga, što je jasan pokazatelj da se naša zemlja nalazi i u dubokoj institucionalnoj i političkoj krizi.

Jasno je da je razlog za ovo duboko nepovjerenje između subjekata koji čine novu većinu, kao i između poslanika i premijera Zdravka Krivokapića, ali zbog toga cijenu plaćaju građani Crne Gore, koji sigurno nijesu očekivali da se vlast bavi sama sobom, a ne njihovim problemima, kaže ona.

“Ucijenjena Vlada i ucijenjeni premijer, koji ne mogu da smijene ministra koji nanosi štetu državi, sigurno ne ulivaju povjerenje da će našu državu izvući iz problema u kojima se nalazi.”

“Socijaldemokratska partija će insistirati da se što prije usvoji paket od 12 reformskih  socijalno-ekonomskih zakona koje smo dali u skupštinsku proceduru kako bi se poboljšao kvalitet života naših sugrađana, pomogla privreda i spriječila rasprodaja državnih resursa.”

Biće zanimljivo vidjeti da li će stranke vlasti biti principijelne i podržati ove naše predloge koje su podržale dok su bili u opoziciji, zaključuje se u saopštenju.

Advertisement

Najčitanije