Connect with us

Politika

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: Vlada nalik raštimovanom orkestru, vanredni izbori su rješenje

Published

on

Vanredni parlamentarni izbori su jedino rješenje za izlaz iz političke krize, ocijenila je za Novu M poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković. Kaže i da bi rekonstrukcija vlade, čiji bi članovi bili birani na osnovu broja osvojenih glasova na izborima, koju predlaže DF, značila da je politika u Crnoj Gori dirigovana iz Beograda.

Da je aktuelna vlada nalik raštimovanom orkestru, te da se ne zna ko šta radi, ocjenjuje poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković. Rješenje političkog nesaglasja vidi u vanrednim parlamentarnim izborima.

“Imate situaciju da bubnjari bubnjaju svoje, da trubači imaju svoje trube, nemate ni jednu zdravu violinu i ono što je potrebno u stvari građanima Crne Gore u takvoj jednoj situaciji, moguće je dvije stvari da se dese, najrealnije za nas su vanredni parlamentarni izbori, kako bi mandat vratili građanima i kako bi građani ocijenili sve ono sto se dešavalo u prethodnom periodu”, navela je ona.

Rekostrukciju Vlade, koju predlaže najbrojnija koalicija u vlasti DF, Vuksanović ocjenjuje kao loše rješenje.

“Drugo je moguće rekonstrukcija same vlade, ako bi se prihvatila, po zahtjevu Fronta, a Front je jasan bio i rekao hoćemo novog premijera i novu vladu u čijem sastavu bi ulazili po procentu, kako su osvojili glasove na izborima, onda bi smo imali situaciju da više to ne bi bila vlada kakvu sada imamo ekspertsku od koje nije ostalo ni slova E ali bi sa druge strane bila još gora od ove a to je vlada Aleksandra Vučića, koja bi dirigovana bila iz Beograda”, kazala je Vuksanović Stanković.

A odnosi Beograda i Podgorice, dodatno su usložnjeni nakon što je Rezolucija o Srebrenici usvojena u crnogorskom parlamentu. Nakon usvajanja ovog akta, iz Beograda stigle su osuđujuće poruke.

“Sam ministar unutrašnjih poslova Srbije, gospodin Vulin je rekao jasno treba zabraniti ulazak u Srbiju svim onim koji su u cg parlamentru glasali za Rezoluciju o Srebrenici, na to je predsjednik Srbije Vučić rekao, znaće Srbija kako da se u odnosu na to odredi. Ono sto se meni u Beogradu dogodilo, cijenim da nije upereno protiv mene, već protiv politike građanske, multietničke i evropske CG”, istakla je ona.

Vuksanović Stanković se osvrnula i na reakcije dijela javnosti, prema čijem mišljenu predsjednik Vlade nije na adekvatan način čestitao 13. jul Dan državnosti.

“To je zaista skandalozno, ali od ovakvog premijera kakvog imamo, ništa očekivano, nevjerovatno da imate premijera jedne države, koji koristi sve resurse države, a da pritom svojim građanima ne čestita Dan dražavnosti kao najveći državni praznik Crne Gore”, rekla je poslanica SDP.

Zaključuje i da najveći problem nije Zdravko Krivokapić, već očuvanje građanske Crne Gore jer su njeni temelji, kako kaže itekako poljuljani.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije