Connect with us

Politika

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: URA je pontonski most preko kojeg se ruši Crna Gora

Published

on

Odgovor na ukupnu društvenu i političku regresiju mora biti reafirmacija državotvorne politike, poručila je u intervjuu za Pobjedu poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

Vlada, kategorična je Vuksanović Stanković, sprovodi politiku i ideološku agendu Demokratskog fronta, na što, prema njenim riječima, ukazuju potezi koje povlače – od Zakona o slobodi vjeroispovijesti, državljanstva, prebivališta, ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, popisa…

“Što drugo može da radi Vlada koja je izabrana u manastiru i koju je inaugurisao Beograd i SPC – kaže Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, URA, kao nominalno građanska struktura, je presudno omogućila utemeljivanje političke realnosti koju prati opšta klerikalizacija javne scene, kao i društvena atmosfera, retorika i političke ideje koje su pratile uspon velikosrpskog nacionalizma prije više od tri decenije.

“SDP-ov koncept promjena je bio potpuno drugačije zamišljen od ovog što nam se sada dešava i tu je bila temeljna razlika”, dodala je ona.

Kazati, kako je dodala, da ćete da sprovodite demokratske promjene u vlasti gdje dvije trećine čine radikalno desne, antievropske i anticrnogorske snage, kojima direktno upravlja Aleksandar Vučić i Beograd, “za nju lično, vrijeđanje je zdravog razuma i inteligencije svakog crnogorskog građanina”.

“URA je samo pontonski most preko kojega u nekoliko faza treba da se realizuje projekat rušenja građanske i evropske Crne Gore. Toliko je stvar očigledna da ne mislim da danas ima mnogo onih kojima ovo nije jasno”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Advertisement

Najčitanije