Connect with us

Politika

ZAŠTO KRIVOKAPIĆ PRAVDA MITROVIĆA: Kum nije dugme

Published

on

Porodica premijera Zdravka Krivokapića je u prijateljskim i kumovskim vezama sa porodicom ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića, pokazuju podaci Srpske pravoslavne crkve koje objavljuje Pobjeda.

Naime, prema podacima izvoda iz knjige vjenčanih Srpske pravoslavne crkve iz Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici vidi se da je kum na crkvenom vjenčanju Miloša Krivokapića, sina premijera Zdravka Krivokapića – Stefan Mitrović, sin Dragana Mitrovića, nastojatelja Hrama koji je vršio obred vjenčanja. Dragan Mitrović je rođeni brat ministra Ratka Mitrovića.

Ti podaci se nalaze u Protokolu 61 izvoda iz knjige vjenčanih Srpske pravoslavne crkve.

Pitanje opstanka Mitrovića u Vladi ranije je doveo u pitanje sam premijer Krivokapić nakon oštre reakcije javnosti da ministar posjeduje nelegalni objekat veće kvadrature u Budvi, koji je nedavno prepisao na sina. Krivokapić je tom prilikom kazao da nema nedodirljivih u njegovoj Vladi i da će razgovarati sa Mitrovićem.

Stav Krivokapića uslijedio je nakon što je NVO Mans prošle nedjelje nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijela krivičnu prijavu protiv ministra Ratka Mitrovića, i njegovog sina – Matije Mitrovića, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Podaci do kojih je došao Mans pokazuju da je porodica ministra Mitrovića izvodila radove na objektu u Budvi u periodu nakon 2008. godine što povlači i krivičnu odgovornost u skladu sa izmjenama Krivičnog zakonika Crne Gore koje nelegalnu gradnju definišu kao posebno krivično djelo. Informacije do kojih su došli pokazuju i to da su Mitrovići radove na objektu nastavili čak i nakon podnošenja zahtjeva za legalizaciju.

U međuvremenu je premijer saopštio da ministar Ratko Mitrović ostaje na čelu tog resora uprkos njegovom lošem javnom nastupu i nelegalnom objektu kojeg je nedavno pripisao sinu.

Krivokapić je nakon razgovora sa Mitrovićem objavio i da mu je ,,obrazložen loš medijski nastup“.

“Profesor Mitrović jako loše čuje, to je jedna jako ograničavajuća karakteristika, drugo – vjerovatno je bio previše zbunjen, jer dao je nekoliko vrlo specifičnih izjava kojima na neki način minimiziraju rejting Vlade, jer ovu vladu čine istaknuti eksperti i njegovo gostovanje kod uvaženog Petra Komnenića u emisiji ,,Načisto“ je na neki način stvorilo sliku da ova vlada nije ekspertska, ja vam garantujem da jeste i da to ćemo dokazati u sljedećem vremenskom periodu”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje novinarke da li smatra da je moralno da neko ko treba da se bori protiv nelegalne gradnje ima nelegalno sagrađen objekat, i da treba da bude na čelu Ministarstva, Krivokapić je kazao da ne može ,,da jedan objekat posebno tretira u odnosu na druge, zato što se radi o jednom ministru“, te da u Crnoj Gori ima na stotine hiljada nelegalno sagrađenih objekata.

U decembru 2017. godine, ministar Ratko Mitrović i njegova supruga su svom sinu Matiji Mitroviću poklonili dvije parcele u budvanskom naselju Komoševina, ukupne površine od oko 550 kvadrata.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije