Connect with us

Politika

ZAUZET: Krivokapić se nije odazvao na poziv SDT-a

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić nije se odazvao pozivu Specijalnog državnog tužilaštva da pruži više podataka o sopstvenoj izjavi da mu je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ,,spremao hapšenje zbog veleizdaje“ ako potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Beogradu.

Prema informacijama Pobjede, Specijalno državno tužilaštvo je prije petnaest dana uputilo poziv Krivokapiću da da izjavu, ali je iz kabineta premijera stigao odgovor da se Krivokapić ne može pojaviti, jer ima neodložnih državnih obaveza.

U emisiji Televizije Vijesti premijer Krivokapić je saopštio da je imao informaciju o pripremi hapšenja ukoliko sa patrijarhom SPC Porfirijem potpiše temeljni ugovor u Beogradskoj patrijaršiji.

“U četvrtak sam imao informaciju da treba da dođem do Beograda. Obavijestio sam potpredsjednika Vlade o tom putu, i to je prvi put da je sam Abazović upoznat sa tekstom temeljnog ugovora. Upoznao sam i predsjednika parlamenta Bečića. Nijesam imao namjeru da potpišem ugovor u Beogradu, jer zastupam državu. Dobio sam informaciju i da mi se pripremalo hapšenje u Crnoj Gori jer sam počinio izdaju potpisujući ugovor koji je protivustavan”, kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanja novinara.

Upitan ko je trebalo da hapsi, premijer je kazao da, prema njegovim informacijama, „to je trebalo da bude po nalogu specijalnog državnog tužioca“.

Odmah nakon te alarmantne informacije, SDT je formirao predmet. Reagovao je i specijalni državni tužilac Milivoje Katnić koji je, u izjavi za Pobjedu, oštro odbacio spekulacije, napominjući da mu je Krivokapić nanio ,,neprocjenjivu štetu kao profesionalcu i kao čovjeku“, uz napomenu da krivično djelo izdaje i bilo koje krivično djelo takve vrste uopšte nije u nadležnosti Specijalnog tužilaštva.

Prema saznanjima Pobjede, iz Specijalnog državnog tužilaštva će do kraja sedmice ponovo uputiti poziv premijeru Krivokapiću da pruži sve informacije o navodno pripremanom njegovom hapšenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije