Connect with us

Politika

ZEKOVIĆ: Čekamo na odgovore URA-e o stranom obavještajcu Simijanoviću

Published

on

Zeković (FOTO: RTCG)

Član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković kazao je da javnost očekuje odgovor da li je cijeli vrh URA-e bio na raspolaganju stranom obavještajcu Stevanu Simijanoviću.

“Kada će URA i (Dritan) Abazović dati javnosti odgovor na razloge sastanaka partijskog rukovodstva sa stranim obavještajcem falsifikovanih isprava Stevanom Simijanovićem, kao i ulogu Marije Havrilov, članice srpske ekstremističke grupacije “Zavetnici””, pitao je Zeković.

Prema njegovim riječima, posljedice tih susreta ne moraju objašnjavati, vidi ih cijela Crna Gora.

Zeković je upitao zašto jedino Abazović i URA ne vide “Vučićevu bitku za Nikšić, a vidi cijela Crna Gora, i da li to sljepilo ima veze sa saradnjom sa stranim obavještajcem”.

“Javnost očekuje i odgovore da li je pored predsjednika i generalni sekretar URA-e imao kontakte sa Simijanovićem i da li je cijeli vrh URA-e bio na raspolaganju stranom obavještajcu”, naveo je Zeković.

Javnost, kako je kazao, očekuje i odgovor na pitanje da li su državni resursi i policijska zaštita bili na raspolaganju stranom obavještajcu falsifikovanih isprava i ko je donio takvu odluku i da li je generalni sekretar URA-e te kontakte prijavio nadležnim organima nakon otkrivanja identiteta Simijanovića.

Zeković je pitao da li je uloga Simijanovića bila da u državnim strukturama obezbjedi podršku za sada već svima, osim Abazoviću, vidljivu kampanju koja se vodi pod sloganom ”Bitka za Nikšić”.

On je upitao i zašto je Simijanović dobio crnogorsku ličnu kartu za jedan dan i zašto mu je dozvoljeno da, i pored falsifikovanja službenih isprava Sjedinjenih Američkih Država, napusti Crnu Goru bez bilo kakve pravne posljedice.

“Zašto su državni organi Crne Gore, osobi koja je Abazovića učinila ili smiješnim ili svojim saradnikom, a Abazović je koordinator bezbjednosnih službi, omogućili da napusti Crnu Goru”, pitao je Zeković.

On je rekao da bezbjednosni propust može da se dogodi svima.

“Ali ukoliko je bio propust, on bi bio prijavljen našim bezbjednosnim službama, posebno ako iste službe istim funkcionerima pružaju obezbjeđenje i kontraobavještajnu zaštitu”, kazao je Zeković.

Prema njegovim riječima, previše neodgovorenih pitanja i preglasno ćutanje ukazuju na prilično očigledne odgovore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije