Connect with us

Politika

ZEKOVIĆ: Od “ekspertske Vlade” ostali samo dugmići

Published

on

Od priče o ekspertskoj Vladi “ostali su samo dugmići”, a pojašnjenje da “to što je neko partijski funkcioner ne mora da znači da nije ekspert” uvod je u objašnjavanje ekspertskih kapaciteta Andrije Mandića i Milana Kneževića, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bojan Zeković.

Prema njegovim rijeima, napokon smo i od samog premijera dobili priznanje očiglednog – ekstremne neuspješnosti Vlade, koju je kako i premijer tvrdi neophodno promjeniti.

-Pogazili su sve tačke sporazuma koji su potpisali, izuzev par koje nijesu samo formalno. Promjenu simbola kojih kao da se stide, ali ih ne mogu promjeniti jer je neophodan referendum i povlačenje priznavanja Kosova koje isključivo krijući smiju pomenuti.

Nakaradne prakse bivše vlasti su ne samo nastavljene, nego često i unaprijeđene. Potpuno su pale maske i nova vlast – po praksi koju sprovodi vrlo stara, više i ne pokušava da nas zavarava pričom o prekidu partijskog zapošljavanja i nepotizma, meritokratiji i principijelnosti – svojim verzijama DPS fabrika čokolade- navodi Zeković.

Umjesto, kako je saopštio, proklamovane depolitizacije, ona je unaprijeđena – sam premijer tvrdi da je “DF dobio po dubini sve što je tražio”.

-Tabela po kojoj su podijeljene sve funkcije po dubini, a za koju su lagali da je izmišljena, popunjena je do zadnjeg partijskim kadrovima.

Umjesto obećane profesionalizacije i potpisa da “neće sprovoditi revanšizam po političkom ili bilo kom drugom osnovu” razriješili su bukvalno sve direktore obrazovnih ustanova. I to je malo, već za rukovodioce institucije kulture uvozimo članove profašističkog udruženja – Dveri- navodi Zeković.

Umjesto, dodaje, “brže integracije u EU”, taj process je potpuno zaustavljen i niko iz vlasti ga više i ne pominje.

-Prije godinu su tvrdili da bi ulazak DF-a u vlast štetio zapadnom putu, sada očekujemo objašnjenje kako su upravo anti–NATO i anti–EU aktivisti najbolji da vode process integracija u te organizacije

Umjesto “pristupanja EU”, “dobrosusjedskih odnosa”, “učešće u vlasti manjinskih partija”, će, logično, najsigurnije obezbijediti podržavaoci genocida u Srebrenici. Kao što će sekularni karakter i NATO garantovati SPC, za koju rektor tvrdi da je najvitalnija proruska organizacija.

Umjesto “potpune transparentnosti” od javnosti se, često i od poslanika vlasti, kriju podaci o zaduženju, o hedžingu, o osnivanju TO Montenegro, o jednokratnim socijalnim davanjima uoči izbora.

Umjesto razvoja, imamo snažan pad investicija, enormni rast broja nezaposlenih, za čak 10.000, a kapitalni budžet se ostvaruje na nivou od svega 30 odsto- dodaje Zeković.

Sada je, kaže, kako je i najavio Milan Knežević “vrijeme za navu fazu”.

-Neka se spremi URA. Zdravko Krivokapić potpuno otvoreno saopštava spremnost da sve svoje “apostole” koji nijesu po ukusu DF-a, “proda” za svoju fotelju i obećanje da neće izlaziti pred građane, odnosno da nema izbora još tri godine- Zeković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije