Connect with us

Borilački sportovi

PREOKRET: Tajson neće protiv Holifilda ni za 25 miliona dolara!

Published

on

Ništa od meča u kojem su trebali da se sastanu Majk Tajson i Ivander Holifild.

Američki mediji objavili su u ponedeljak da su predstavnici dva bivša šampiona intenzivno pregovarali, ali da dogovor ipak nije postignut, prenosi Alo.rs.

U Holifildovom timu optužili su Tajsonove saradnike za takav rasplet.

– Mislili smo da imamo dogovor, ali je on ipak propao kada su Tajsonovi ljudi odbili sve predloge – rekao je Kris Lorens, Holifildov menadžer.

Prema poruci iz tog tabora, Tajson je odbio ponudu od čak 25 miliona dolara da se bori protiv Holifilda u Majamiju krajem maja, na nacionalni praznik.

Zab Judah, veliki prijatelj Majka Tajsona, objavio je prije mjesec dana vijest koja je odjeknula borilačkim svijetom. Navodno je bio dogovoren treći meč između njegovog prijatelja i Evandera Holifilda, što je trebao biti završni čin jednog od najvećih rivalstava u istoriji boksa.

„Borba je dogovorena. Tajson vs. Holifild 3 – nevjerovatno. Sve je dogovoreno i potpisano. Majk jako trenira već mjesecima, kao i Holifild. Tu nema igrica. Svi jedva čekaju tu borbu. Pogledajte kako su završile prve dvije i biće vam jasno zašto“, rekao je tada Judah.

Borba je planirana u Dubaiju, a očekivana zarada je bila više od 200 miliona dolara.

Prvi meč su imali u novembru 1996. godine kada je Holifild slavio tehničkim nokautom u 11.rundi i oduzeo WBA šampionski pojas Tajsonu.

Revanš u junu 1997. godine je bila vjerovatno najpoznatija borba u istoriji kada je Tajson u trećoj rundi diskvalifikovan nakon što je odgrizao komadić uha Holifildu.

Tajson danas ima 54 godine, a nedavno je boksovao u egzibicionom meču s Rojom Džonesom koji je završen bez pobjednika.

Holifild je četiri godine stariji, no i dalje je u vrhunskoj fizičkoj formi.

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije