Connect with us

Sport

ČEFERIN PORUČIO: Igrači Superligaša neće moći da igraju za reprezentacije

Published

on

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je danas da je Superliga “sramotan predlog” nekoliko klubova “vođenih pohlepom” i istakao da igrači tih klubova neće moći da igraju za svoje reprezentacije na Evropskim i Svjetskim prvenstvima.

“Oni neće moći da predstavljaju svoje reprezentacije ni na jednoj utakmici. UEFA i fudbalski svijet ujedinjeni su u borbi protiv sebičnog projekta nekoliko klubova motivisanih pohlepom”, rekao je Čeferin posle sastanka Izvršnog odbora Uefe u švajcarskom Montreu.

Prvi čovjek Uefe je naveo i da stvaranje Superlige predstavljanja “pljuvanje u lice svim ljubiteljima” fudbala.

Dvanaest najbogatijih evropskih fudbalskih klubova su kasno sinoć postigli dogovor o osnivanju Superlige.

Dogovor su postigli Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

U tom novom takmičenju bi trebalo da učestvuje 20 klubova.

Za predsjednika Superlige je izabran prvi čovjek “kraljevskog” kluba Florentino Peres, dok će potpredsjednici biti Andrea Anjeli iz Juventusa i Džoel Glejzer iz Mančester junajteda.

Čeferin je posebno kritikovao predsjednika Juventusa Andreu Anjelija i izvršnog direktora Mančester junajteda Eda Vudvorda.

“Anjeli je vjerovatno jedno od najvećih razočarenja ili najveće razočarnje od svih. Ne želim da budem previše ličan, ali nikad nijesam video osobu koja toliko laže i tako uporno kao on”, rekao je Čeferin.

Govoreći o Vudvordu, Čeferin je naveo da ga je on pozvao prošlog četvrtka i da mu je rekao da je veoma zadovoljan predloženom reformom Lige šampiona.

“A očigledno je već bio potpisao nešto drugo”, rekao je Čeferin.

U sijenci ovog problema ostalo je to da je Izvršni odbor Uefa danas usvojio novi format Lige šampiona koji će stupiti na snagu od 2024. godine i koji podrazumijeva proširenje tog takmičenja sa 32 na 36 klubova.

Uefa je, takođe, konačnu odluku o gradovima domaćinima ovogodišnjeg Evropskog prvenstva odložila za petak.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije