Connect with us

Fudbal

FUDBAL: Reprezentativci Italije se vakcinisali, javnost ogorčena

Published

on

Italijanska fudbalska reprezentacija, piše La Gazzetta dello Sport, prva je reprezentacija koja se vakcinisala protiv korone uoči nadolazećeg Eura.

Reprezentativci su prvu dozu vakcine primili u ponedjeljak, a unaprijed je napravljen popis igrača i osoblja na koje se potencijalno računa za Europsko prvenstvo. Međutim, ta vijest izazvala je žestoku reakciju dijela javnosti.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja koronavirusom. Dosad je umrlo više od 122 hiljade ljudi od virusa, a vakcinacija ide vrlo sporo. Činjenica da su fudbaleri dobili prednost nad osobama treće životne dobi ili hroničnim bolesnicima naljutila je navijače, koji su zasuli društvene mreže negativnim komentarima.

“Nogomet ispred života”, “Euro ispred logike i ljudskosti”, samo su neki od komentara ispod vijesti na Twitteru. Francuski L’Equipe piše kako je Italija zasad jedina nacija koja se odlučila na takav potez. Predsjednik Italijanskog saveza Gabriele Gravina zahvalio je vladi što im je ovime omogućila da “ugoste Evropsko prvenstvo u Rimu”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije