Connect with us

Fudbal

GLASOVIMA SVIH 27 PRISUTNIH DELEGATA: Savićević ponovo na čelu FSCG

Published

on

Dejan Savićević dobio je glasove svih 27 prisutnih delegata na Izbornoj Skupštini FSCG i novi četvorgodišnji mandat na čelu crnogorske kuće fudbala.

“Ova podrška mi mnogo znači nastaviću da budem posvećen kao do sada i da zajednički radimo za budućnost fudbala”, rekao je Savićević nakon glasanja.

Njegov jedini protivkandidat Jovan Kaluđerović nije se pojavio na sjednici (očigledno ni delegati koji bi glasali za njega) poručivši juče da ne želi da krši propise nakon što je Uprava za inspekcijske poslove prošle sedmice donijela odluku o privremenoj zabrani održavanja Izborne Skupštine, pišu “Vijesti”.

Savićević, koji je na čelu FSCG od 2001. godine je u govoru koji je prethodio glasanju najavio nova ulaganja i posvećenost razvoju infrastrkture, omladinskog i grassroots programa.

Izborna Skupština FSCG održana je danas u hotelu “Ramada” u Podgorici.

Sjednici je prisustvalo 27 od 45 delegata, čime je ispunjen kvorum.

Ispred Uefe Skupštini je prisustvovao direktor za nacionalne asocijacije Zoran Laković.

“Veoma dobro znate da su relacije između Uefe u FSCG na veoma visokom nivou. Takođe, vaš predsjednik Savićević je na posljednjem kongresu Uefe glasovima svih 55 članica izabran za člana Savjeta Fife i reprezenutuje cijeli region. FSCG predstavlja jedinstveni model ponašanja prema fudbalu – ako se uporno radi kao ovdje, onda je uspjeh zagarantovan. Ovo je jedan od rijetkih saveza koji dio svog profita usmjerava na izgradnju infrastrukture. Gotovo da ne postoji grad u kojem nije uloženo – od Pljevalja, pa do Ulcinja. I umjesto da država na ovim našim prostorima pomogne sportu i fudbalu, kao što je slučaj u Mađarskoj, ovdje je drugačije – država bi željela da se potpuno miješa u izborni proces, što je u suprotnosti sa statutima Uefe i Fife i što može da ima opasne posljedice. Upravo zato smo moj kolega iz Fife i ja prisutni – želimo da vas uvjerimo da Uefa i Fifa budno motre na skupštinu”, kazao je Zoran Laković.

FSCG je juče saopštio da će se Skupština održati u skladu sa procedurama definisanim statutom FSCG i Poslovnikom o radu Skupštine FSCG, koje su usaglašene sa važećim državnim i propisima međunarodnih sportskih organizacija koje uređuju fudbalski sport (FIFA i UEFA).

Uprava za inspekcijske poslove je prije četiri dana “donijela Rješenje kojim je privremeno zabranila FSCG da 30. juna 2021. godine održi sjednicu Izborne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore, za mandatni period 2021/2025, iz razloga što isti nije održao sjednicu klubova FSCG – Sjever Crne Gore”.

Kadnidati za predsjednika FSCG bili su aktuelni predsjednik Dejan Savićević i internacionalni fudbalski sudija Jovan Kaluđerović, koji je juče saopštio da se neće pojaviti na sjednici.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    30.06.2021. at 16:21

    Srećno Savicevicu !
    Dejo fudbalski genije -Crnogorac !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije