Connect with us

Fudbal

HRVATSKA SLAVI: Komšije pobijedile Rusiju i plasirale se na SP u Katar

Published

on

Defanzivac “zbornaje” Kudrijašov u 81. minutu postigao autogol. Vicešampion svijeta kvalifikacije završio na 1. mjestu, Rusi drugi i moraju u plej-of

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru – vicešampion svijeta danas je u posljednjem kolu kvalifikacija na “Poljudu” savladao direktnog konkurenta za 1. mjesto, Rusiju (1:0) i treći put uzastopno se plasirao na Mundijal.

Hrvate je u Katar odveo defanzivac “zbornaje”, Fedor Kudrjašov, koji je postigao autogol u 81. minutu.

Hrvati su potpuno zasluženo pobijedili. Znali su da im trijumf garantuje prvo mjesto i od starta su krenuli u napad. Andrej Kramarić i Marcelo Brozović imali su najbolje šanse u prvom, a veliku priliku propustio je Mario Pašalić u drugom poluvremenu.

Kako je vrijeme odmicalo Hrvati su pokušavali, ali po natopljenom terenu na “Poljudu” nijesu mogli do gola. Rusi su se uspješno branili od napada “vatrenih”, ali ništa nijesu mogli u 81. minutu – Borna Sosa je centrirao, a lopta se odbila od usamljenog Kudrjašova na drugoj stativi i završila u mreži.

Do kraja su Rusi pokušali, ali je već bilo kasno, pa će kartu za Katar tražiti kroz plej-of, koji se igra u martu naredne godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije