Connect with us

Fudbal

LIGA ŠAMPIONA: PSŽ skinuo krunu hrabrom Bajernu, Čelsi prošao Porto

Published

on

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Čelsija plasirali su se u polufinale Lige šampiona, iako su u revanš susretima upisali minimalne poraze.

Čelsi – Porto 0:1 (prvi meč 2:0)
Taremi 90+4
PSŽ – Bajern 0:1 (3:2)
Čupo-Moting 40

Tok mečeva:

90+4.minut – GOOOL! Porto vodi u Sevilji, ali nema vremena za nešto više. Biće to pirova pobjeda “zmajeva”. Strijelac je Taremi.

82.minut – Umalo 2:0 za Bajern. Sane je solo prodorom ugrozio gol “svetaca”. Njegov udarac završio je kraj stative.

65.minut – Mreže su netaknute u Sevilji. Najbolju priliku propustio je Portov Hesus Korona kada je sa pet metara prebacio gol.

62.minut – Miler je pobjegao Kimpembeu, koji je zaspao, ali je Navas dobro ušao u šut napadaču Bajerna.

53.minut – velika šansa za PSŽ. Veliki posao napravio je Di Marija, a onda je nakon njegovog dodavanja Nejmar zakasnio za djelić sekunde.

47.minut – Alaba je lukavo gađao sa 17 metara, ali lopta ide tik pored stative.

46.minut – nastavljene su utakmice.

Poluvrijeme: Prema očekivanjima gledamo sjajan meč u Parizu, Bajern vodi 1:0 ali to mu nije dovoljno za plasman u polufinale. U Sevilji bez pravih prilika, Čelsi hita ka prolasku dalje.

 

44.minut – Opasan udarac Alabe sa distance, Navas interveniše krajnjim naporom.

40.minut – GOOOL! Bajern kažnjava promašaje PSŽ-a. Šut Alabe odbranio je Navas, ali je Čupo-Moting pratio akciju i pokupio odbitak pored Kimpembea.

 

39.minut – Stativa Nejmara! Koliko samo sreće za Bajern u ovim trenucima.

37.minut – Prečka! Nejmar se sjajnom fintom oslobodio Komana, a onda sa ivice šesnaesterca lijepo plasirao loptu u dalji ugao, međutim prečka je bila saveznik branioca titule.

34.minut – Nojer još jednom na visini zadatka. Nejmar je pokušao iskosa sa desne strane, ali je golman Bavaraca dobro pokrio prvu stativu.

27.minut – Sada je drhtala odbrana Bajena. Sjajna akcija domaćih, Mbape je pravovremeno proigrao Nejmara, ali udarac Brazilca zaustavio je Nojer.

26.minut – Dva pokušaja Bavaraca u razmaku od 60 sekundi. Najprije je gađao Sane, a nešto kasnije i Kimih. Oba puta lopta je završila pored desne stative.

15.minut – Bez uzbuđenja u meču Čelsija i Porta, dok je na utakmici u Parizu viđeno nekoliko interesantnih akcija, ali bez konkretnih prilika.

1.minut – počele su utakmice. Francuz Turpan sudi meč u Sevilji, dok je povjerenje da dijeli pravdu na derbiju u Parizu dobio Orsato, poznati italijanski arbitar.

Sastavi:

PSŽ: Navas – Dagba, Danilo, Kimpembe, Dijalo – Gej, Paredes – Di Marija, Nejmar, Draksler – Mbape.
Bajern: Nojer – Pavar, Boateng, Lukas, Dejvis – Kiimh, Alaba – Sane, Miler, Koman – Čupo Moting.

Čelsi: Mendi – Aspilikueta, Silva, Ridiger – Džejms, Žoržiinjo, Kante, Čilvel – Maunt, Pulisić – Haverc.
Porto: Markesin – Manafa, Pepe, Mbemba, Sanusi – Grujić, Oliveira, Uribe, Otavio – Korona, Marega.

Najava:

Iako je u Minhenu bio u podređenoj situaciji, Pari Sen Žermen je uspio da stekne lijepu prednost uoči revanša sa Bajernom na Parku prinčeva.

Međutim, pobjeda od 3:2 svakako “svecima” ne garantuje prolaz dalje, pošto je Bajern i bez povrijeđenog Roberta Levandovskog pokazao koliko može biti opasan pred protivničkim golom.

Čelsi je sa gostujućih 2:0 u prvih 90 minuta dvomeča sa Portom praktično zakoračio u polufinale, ali potvrda se očekuje večeras u Sevilji, gdje su “plavci” nominalno domaćini.

Četvrtfinale, sjutra:
Borusija Dortmund – Mančester Siti 21.00 (1:2)
Liverpul – Real Madrid 21.00 (1:3)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije