Connect with us

Fudbal

Mirko Vučinić: Prvi gol za Crnu Goru najljepši u karijeri

Published

on

Mirko Vučinić (38), naša bivša fudbalska zvijezda, u intervjuu za zagrebački Jutarnji list kazao je da najljepše uspomene karijere veže za nacionalni tim Crne Gore.

Upravo je Nikšićanin, bivša zvijezda Juventusa i Rome u Seriji A, postigao je prvi dres u istoriji reprezentacije Crne Gore, 24. marta 2007. u Podgorici, u pobjedi 2:1 nad Mađarskom u prijateljskom meču.

– Vezan sam jako za Romu i Juventus, ali najviše za Leće, jer tamo je sve krenulo, tamo sam postao igrač, tamo su me svi doživjeli kao igrača. Prvi gol koji sam postigao za Crnu Goru je nešto najljepše što sam doživio u karijeri – kazao je Mirko.

Prokomentarisao je uspjeha Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

– Svaka čast Draganu Stojkoviću Piksiju na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Trebalo je da se ode u Portugaliju, da se gubi 1:0 već u drugom minutu, a onda i da se pobijedi utakmica. I još nadigrati Portugaliju! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može igrati protiv svakoga na svijetu. Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan meč koji bih volio gledati. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. Ali, Srbija mora biti svjesna da su još daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo vidjeti da li je u stanju da radi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju da ostane duže vremena blizu vrha. Zato je Hrvatska liga za sebe u našem regionu – rekao je Mirko.

Karijeru je zvanično završio 2017. godine, nakon teške povrede u periodu dok je igrao za tim Al Džazira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije