Connect with us

Fudbal

OGLASILA SE BARSELONA: Superliga je prijeko potrebna

Published

on

Foto: Marca

Tek dva dana nakon početka kraja Superlige Evrope, dobili smo i reakciju iz Barselone.

Katalonski gigant nije zvanično istupio, budući da su to učinili svi engleski klubovi i Inter i Milan, a i dalje drži tezu da je ESL nužno takmičenje.

Oglasio se predsjednik Đoan Laporta koji je objasnio svoje viđenje situacije koja je napravila pravi “zemljotres” u svijetu fudbala.

“Apsolutno je nužno da veliki klubovi izraze svoj stav oko raspodjele dobitaka. Podržavamo nacionalne lige i nastavićemo dijalog s UEFA. Veliki klubovi doprinose najviše, pa toliko moraju da dobiju zauzvrat”, izjavio je Laporta za “TV3”.

Potom je nastavio da podržava ovu ideju, iako je devet od 12 klubova odustalo, a gotovo cio svijet je protiv.

“Mi nastupamo trezveno i mudro. Superliga je apsolutno i prijeko potrebna, ali njeni članovi će na kraju imati posljednju riječ. Veliki klubovi doprinose najviše i shodno tome moraju da učestvuju u raspodjeli premija. Superliga mora da bude atraktivno takmičenje, zasnovano na sportskim zaslugama. Otvoreni smo za dijalog s UEFA. Mislim da ćemo se sporazumjeti. Potrebno nam je više resursa kako bismo napravili šou, a Superliga bi to bila”.

“Neki klubovi su bili izloženi pritiscima, ali predlog da se priključe Superligi i dalje postoji, a samim tim i taj projekt i dalje živi. Investicije u njega su jako važne, a plate ogromne i sve to mora da bude uzeto u obzir, kao i sportske zasluge”, zaključio je Laporta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije