Connect with us

Fudbal

UEFA: Najava žestoke kazne za Real, Barselonu i Juventus

Published

on

Foto: Tviter

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksander Čeferin najavio je oštre kazne za osnivače Superlige, trenutno propalog projekta koji je pokrenulo 12 velikih klubova.

“Svako mora snositi posljedice onoga što je učinio i ne možemo se pretvarati da se ništa nije dogodilo. Ne možete učiniti nešto takvo i jednostavno reći: ‘Kažnjavaju me jer me svi mrze'”, rekao je Čeferin u intervju za britanski Daily Mail.

Čeferin je napravio razliku između klubova koji su pokrenuli Superligu.

“Postoji jasna razlika između engleskih klubova i ostalih šest. Englezi su se prvi povukli i priznali da su pogriješili. Morate imati određenu veličinu da biste rekli: ‘Pogriješio sam.’ Za mene postoji tri grupe među ovih 12 klubova: šest engleskih, koji su se prvi povukli, zatim druga tri (Atletico, Milan i Inter), a potom oni koji vjeruju da je Zemlja ravna i misle da Superliga još uvijek postoji. Postoji velika razlika između njih, ali svi će biti odgovorni. Vidjet ćemo na koji način. Ne mislim na disciplinski postupak, ali mora biti jasno da svako mora biti odgovoran na drugačiji način. Je li to disciplinski? Je li to odluka Izvršnog odbora? Vidjet ćemo. Prerano je to reći”, poručio je.

Najoštrije kazne dakle biće za Real Madrid, Barcelonu i Juventus, koji se i dalje drže ideje da bi Superliga mogla oživjeti, pa ovim klubovima prijeti izbacivanje iz evropskih takmičenja naredne sezone.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije