Connect with us

Fudbal

UZBUDLJIV FUDBALSKI DAN: Nedjelja atomskog fudbala

Published

on

Superderbiji u Engleskoj, Španiji i Italiji: Junajted protiv Liverpula, Barsa – Real, Inter sa Juveom

Old traford, Kamp nou i Đuzepe Meaca – tri kultna stadiona biće poprište tri velika derbija koja su na programu danas.

Najveći rivali na Ostrvu, Mančester junajted i Liverpul, obilježiće kolo u Premijer ligi, Barselona u “el klasiku” čeka Real Madrid, a Derbi Italije je u večernjem terminu – aktuelni prvak Inter će se sudariti sa Juventusom. Spetakl u najavi širom Evrope, a zaokružiće ga okršaji Rome i Napolija na Olimpiku, te Marseja i Pari Sen Žermena na Velodromu…

SOLSKJER BI DA “ĐAVOLI” BUDU KAO LIVERPUL

Junajted nije pobijedio u posljednje tri utakmice u prvenstvu, u prošlom kolu je izgubio u Lesteru, pa su fudbalski stručnjaci sigurni da ovo baš i nije najbolji momenat da se ugoste “redsi” (17.30).

– Mi u stvari jurimo Liverpul i težimo da uradimo ono što je uradio naš rival posljednje četiri godine – rekao je menadžer “crvenih đavola” Ole Gunar Solskjer.

Navijači su, ipak, nestrpljivi – žele napredak što prije.

– Ako želimo da pobijedimo Liverpul moramo da odigramo perfektno. Da, apsolutno sam siguran da smo sposobni za to – poručio je Norvežanin.

Preokret protiv Atalante u srijedu, pobjeda u Ligi šampiona nakon 0:2, uticala je na atmosferu u ekipi.

– Preokreti su Junajtedov DNK – jasan je Solskjer.

Respekt je i na drugoj strani – Jirgen Klop nema dilemu da li Junajted ima kvalitet za velike stvari.

– Možda nisu u najboljem momentu, ali sposobni su da urade izvanredne stvari. Ovo su utakmice koje mogu da usmjere sezonu, ali u Engleskoj ima mnogo takvih mečeva – dodao je Njemac.

ATIPIČNI “EL KLASIKO”

Duel Barselone i Real Madrida je jedan od najvećih u istoriji fudbala. Ove sezone je situacija nešto drugačija nego ranije, pogotovo zbog problema u kojima se nalazi katalonski gigant, ali opet se očekuje velika utakmica (16.15).

Nema više Lionela Mesija, već odavno ni Kristijana Ronalda, ali vatru bi mogli da raspale Ansu Fati, Pedri, Memfis Depaj na jednoj, te Karim Benzema, Vinisijus, Markos Asensio na drugoj strani…

– Ko je bolji? Mislim da nema jasnog favorita. Real je na nekim pozicijama iskusniji, na nekima smo mi bolji… – kaže Ronald Kuman.

Real, kao i Atletiko, ima dva boda više od Barselone.

– Ako pobijedimo, mi smo ispred najvećeg rivala. Značilo bi nam to mnogo u periodu kada mnogi osporavaju naš rad – dodao je Holanđanin.

Real je u prva dva mjeseca sezone igrao promjenljivo. Bilo je pobjeda koje su najavljivale pozitivnu seriju, ali i razočaranja poput poraza od Šerifa i Espanjola. Posljednji meč, ipak, vraća nadu Karlu Anćelotiju, jer je “kraljevski klub” deklasirao Šahtjor u Kijevu – 5:0.

– Želim da vidim ekipu koja može da pobijedi na razne načine. Protiv Šahtjora je bilo odlično, ali protiv Barse nam treba nešto drugačije – i u odbrani i u napadu – rekao je Karlo Anćeloti.

DERBI ITALIJE PRED 60 HILJADA GLEDALACA

Juventus četiri posljednje utakmice nije primio gol, računajući i Seriju A i Ligu šampiona. U sva četiri meča je pobijedio, a večeras (20.45) odbrana “stare dame” je na velikom iskušenju – čeka je okršaj sa Interom, najboljim napadom u italijanskom šampionatu.

I jedni i drugi su prilično daleko od lidera Napolija – Inter je na minus sedam, Juve na 10 bodova manje.

– Ovo nam je možda i najveći test u sezoni, jer Inter vidim kao favorita za Skudeto – poručio je trener Juvea Maks Alegri.

Trener Intera Simone Inzagi se nadovezao:

– Mnogo je jakih ekipa i svaka želi da na kraju osvoji titulu. I Juve je jedan od tih timova i nemam dilemu da će ovo biti velika utakmica – rekao je Inzagi.

Inter je prvi poraz u ligi upisao prošle subote protiv Lacija. Jedna od tema je drugi gol Rimljana, koji je stigao uprkos tome što je igrač Intera ležao na centru igrališta.

– Moji igrači neće izbacivati loptu kada neko leži na terenu. Slušaćemo samo odluke sudija – najavio je Inzagi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije