Connect with us

Sport

IVOVIĆ: Samo jaka cjelina može da nas uvede u velike stvari

Published

on

Vaterpolisti još nijesu stigli do idealne forme, samo na momente podsjećaju na izdanja od Evropskog prvenstva u Budimpešti, završno sa kvalifikacionim olimpijskim turnirom u Roterdamu. Još neke stvari ne štimaju, oscilacije su glavni problem, ali do četvrtfinala Aleksandar Ivović vjeruje da će se sve posložiti. Vjeruje u jaku energiju, u duh

zajedništva i u to da će mladost, koja je fascinirana Igrama, odigrati meč i mečeve karijere.

– Igrali smo promjenljivo, ni jednu utakmicu konstantno, bilo je dobrih i loših stvari. Pokušaćemo u ovih nekoliko dana – do četvrtfinala, da analiziramo zašto nijesmo bili konstantni od početka do kraja. Mislim da je najveći problem bila koncentracija. Ne zbog loše fizičke spreme, jer se to obično dešava kada igrači nijesu fizički spremni, pa onda u završnicama pada koncentracija. A mi smo baš sa Španijom i Australijom odigrali dobro posljednje dvije četvrtine. Godinu i po smo u jakom trenažnom procesu i spremali smo se prvo za Roterdam pa za Tokio. Mislim da treba poboljšati koncentraciju i neke segmente u odbrani. Vidjeli ste da smo na nekoliko

utakmica primili golova više nego što treba. Ali ima vremena – kazao je Ivović.

Psiha je odlučujući faktor u završnicama velikih takmičenja. Za našeg reprezentativca to nije problem.

– Mislim da bi dosta psihički trebali da smo rasterećeniji za ovo što nas čeka, iako četvrtfinale nosi najveću dozu presije i tenzije. Momci, koji su ovdje, ne bi trebalo to da osjećaju, dosta su već napravili i treba da uživaju u ovom momentu, jer ovo bi moglo na najljepši mogući način da im obilježi karijere.

Osim Španije sve ostale reprezentacije pokazale su samo na momente i potencijal i faktore zbog čega su na OI.

– Samo je Španija bila konstantna. Pokazali su najviše, a ako nastave najveći su favoriti. Ali, dug je turnir i u ostalim sportovima ima iznenađenja tako da je najbitnija druga sedmica. I svi tempiraju formu za četvrtfinale, jer ta utakmica vas ubacuje u turnir i određuje sudbinu. Vidjećemo, nadam se da ćemo tu biti pravi. Preostaje nam utakmica sa Srbijom i da čekamo ko će nam biti rival.

Malo i drugačije na Crnu Goru gledaju od EP 2020.

– Svakako da je to usko vezano za rezultate koje postižete. Godinu i po, a počelo je od 2020. godine na EP, igramo dobar vaterpolo. Mislim da smo od 16 slavili u 15 mečeva. Iz priča, a poznajem dosta kolega iz drugih reprezentacija, vidim da nas uvažavaju i sa više respekta nego ranije. Ali, najbitnije je kako sebe gledamo i doživljavamo i da imamo vjeru da možemo da se nosimo sa najboljim reprezentacijama. Nekoliko nas starijih igrača to mišljenje treba da

prenesu i na mlađe, koji se još traže, a sve ih ovo fascinira. Jer, ovo je najljepša pozornica za sportistu i utiče dosta stvari da li ćete u bazenu da pružite maksimum.

Do četvrtfinala ,,ajkule” će imati još jednu provjeru i to sa aktuelnim olimpijskim šampionom (sjutra od sedam). Još jedna lijepa prilika da se uhvati zalet i igrači naoružaju samopouzdanjem.

– Moramo biti na maksimumu. Vjerujem da ćemo imati energiju koju smo imali na prethodnim turnirima – da klupa skače kada se uradi nešto dobro, da bodre momke u bazenu , da to bude cjelina koja bi mogla da nas uvede u polufinale – poručio je Ivović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije