Connect with us

Sport

KONTROLNA UTAKMICA U PODGORICI: Ubjedljiva pobjeda odbojkaša nad Albanijom

Published

on

Takmičarsku pripremu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, odbojkaši Crne Gore odradili su bez greške – izabranici selektora Veljka Bašića savladali su Albaniju sa 3:0 (25:23, 25:22, 25:20).

Crna Gora je meč počela u sastavu: Aleksandar Minić, Rajko Strugar, Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Blažo Milić, Ivan Ječmenica i libero Nikola Lakčević.

U prvom dijelu prvog seta vodila se izjednačena borba, potom je naša selekcija u dva navrata imala po tri poena prednosti, ali se Albanija vraćala i od rezultata 20:17 čak preokrenula na 22:21. Uslijedila su tri poena Bašićevih pulena, protivnik je spasio prvu set loptu Crne Gore, ali ne i onu na svoj servis – 25:23 za domaćina.

U tom prvom setu Crna Gora je prvi put povela sa tri razlike na servis Marka Bojića, a naš raspoloženi primač servisa donio je čak šest poena viška svojoj ekipi u drugom setu – 15:9. Njegovi fenomenalni servisi potpuno su pomjerili prijem Albanaca, pa je njihov selektor dva puta tražio tajm-aut u tom periodu. Bila je to zaliha koja je bez previše muke omogućila da Crna Gora osvoji i drugi set, a uz Bojića odličan je bio i Aleksandar Minić.

Albanija je u trećem setu povela 5:2, Crna Gora izjednačila na 6:6, pa povela 8:7, a ubrzo na servis Ivana Zvicera, koji je zamijenio kapitena Vojina Ćaćića, i 11:8. Servis mladog igrača Budve bio je sjajan, baš blok odličan, pa je albanski selektor zatražio predah za svoje igrače. Međutim, Bojić je prolazio i iz najtežih situacija, ređali su se njegovi uspješni smečevi… Ipak, Albanija je nešto kasnije prišla na poen zaostatka (15:14), a onda izjednačila na 16:16, pa je tajm-aut zatražio Bašić. To je urodilo plodom, Crna Gora je flot servisima Rajka Strugara došla do 21:16 i meč je bio riješen.

Nakon toga igran je još jedan set u kojem je Bašić šansu dao mlađim igračima – na terenu su bili Luka Babić, Nikola Radonić i Nemanja Peruničić, koji su bili na EP 2019, te Milutin Pavićević, Ivan Zvicer, Matija Ćinćur, i na poziciji libera Miloš Kosović i Ivan Vlahović. Taj dio igre Albanija je dobila 25:20, ali je naš mladi tim do finiša pružao žestok otpor.

U četvrtak, u meču koji je imao karakter treninga, Crna Gora je slavila sa 3:1.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije