Connect with us

Košarka

MILOJEVIĆ PROMOVISAN: Podgorica je moj grad, Bokan zadovoljan što je tu

Published

on

Novi trener košarkaša Budućnost Volija, Dejan Milojević kazao je Podgorica njegov grad i da će se osjećati kao kod kuće, ali i da ima ogromnu želju da sa podgoričkim timom ostvari dobre rezultate.

Milojević je na klupi Budućnosti zamijenio Petra Mijovića, koji je juče podnio ostavku.

Biće to njegov povratak u klubu, čije je dres noiso od 2000. do 2004. godine.

Milojević je sa podgoričkim klubom potpisao ugovor na dvije i po godine, odnosno do ljeta 2023. godine, uz klauzulu da može napustiti klub poslije svake takmičarske sezone ukoliko obezbijedi dobre uslove u NBA ligi.

Milojević je na zvaničnoj promociji kazao da je sa čelnicima podgoričkog kluba nekoliko puta bio u konukikaciji, ali da im se nijesu poklopili ciljevi.

“Sada jesu, srećan sam što sam došao. Imam želju da pokažem da pored rezultata može da se izbaciti makar po jedan mladi igrač. Daću sve od sebe. Ekipa je sastavljena od nekih mojih bivših saigrača, srećan sam što ću ponovo surađivati sa njima”, rekao je Milojević na konferenciji za novinere.

Prema njegovim riječima, ekipa je interesantna i izazovna.

“Podgorica je moj drugi grad, imam puno prijatelja, u koji sam sa radošću dolazio ne samo zbog posla. Osjećaću se kao kod kuće. Daću sve od sebe, a da li će to biti dovoljno videjećemo”, rekao je Milojević.

On je naglasio da ne bi prihvatio poziv Budućnosti da mu tim nije zanimljiv i interesantan za rad.

“Da nije tako ne bih došao da radim. Ovo je malo drugačiji posao od Mege, ali uz rezultat koji želimo može bar jedan igrač godišnje da dobije šansu. Moj cilj je NBA, ali to ne znači da će i jedan promil posvećenosti Budućnosti biti manji”, rekao je Milojević.

Govoreći o ambicijama, Milojević je kazao da je plasman u plej-of cilj.

“Kada se uđe u plej-of, onda je sve moguće i svi imaju šansu. Moramo i da damo šansu mladim igračima, da ih bude što više”, rekao je Milojević.

Predsjednik kluba, Dragan Bokan, rekao je da je Milojević odavno želja kluba.

“Nastavljamo bez imperativa osvajanja ABA lige, želimo da čekamo naš trenutak i ove godine. Želimo da razvijamo mlade igrače i damo im šansu. To je dug proces”, rekao je Bokan.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije