Connect with us

Košarka

UPOZORENJE FINALISTIMA ABA LIGE: Uvrede znače praznu dvoranu

Published

on

Zbog epidemije korona virusa, dvorane u ovogodišnjem finalu plej-ofa neće biti pune. A da li će i koliko biti navijača na tribinama, ostaje da se vidi.

Naime, kako je za Tanjug kazao sportski direktor košarkaške regionalnog takmičenja Milija Vojinović prisustvo publike u dvoranama nije u nadležnosti ABA lige i ono će zavisti isključivo od epidemioloških mjera koje su na snazi u svakoj od zemalja.

“Tokom finala plej-ofa, jedino ograničenje koje je Liga propisala je zabrana prisustva publike u parteru. Ta odluka je donijeta nakon niza konsultacija i preporuka epidemiologa zbog zaštite samih aktera”, objasnio je Vojinović.

Dueli između Crvene zvezde i Budućnosti posljednjih godina prepuni su negativnog naboja. Nemile scene i incidenti često su gurali košarku u drugi plan, a prema riječima prvog operativca ABA lige preduzete su mjere kako bi se sve to preduprijedilo.

“Od finala plej-ofa se očekuje da predstavlja krunu sezone. U skladu sa tim, napravljen je precizan protokol sa instrukcijama za sudije i delegate u slučaju vrijeđanja ili omalovažavanja aktera i drugog vida nesportskog ponašanja publike. Sve je urađeno sa ciljem da se ne ponove nemile scene i očuva integritet ABA lige.”

Vojinović je naglasio da su se sa ovim protokolom upoznali i saglasili predstavnici oba kluba.

“U slučaju vrijeđanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, a imaće i mogućnost da zatraže i pražnjenje dvorane”, rekao je Vojinović i iskazao iskrenu nadu da za takvim reakcijama neće biti potrebe, jer to nije u interesu ne samo ABA lige, već i klubova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije