Connect with us

Košarka

UDRUŽENJE SUDIJA ABA LIGE: Najoštrije osuđujemo kreiranje atmosfere linča pred majstoricu

Published

on

Udruženje košarkaških sudija ABA lige (UKSA) najoštrije je danas osudilo sve aktere kampanje koja se posljednjih dana vodi protiv sudija u finalnom meču između Crvene zvezde i Budućnosti.

“Po ko zna koji put, prisustvujemo nedopustivom, nezdravom, nesportskom i nadasve opasnom kreiranju atmosfere linča pred završnicu plej-ofa ABA lige. Najoštrije osuđujemo sve aktere ove kampanje koja prijeti da ugrozi sve uzvišeno, lijepo i plemenito što košarka jeste”, saopštila je UKSA.

Kako navode zbog “manipulacija sudijskim ocjenama”, koja se vrši posljednjih dana, spremni su da objave i izvještaje kontrole sa prethodnih utakmica.

“Zapanjeni smo činjenicom da Sudijska komisija i rukovodstvo ABA lige dozvoljavaju širenje ovakvih neistina bez ikakve reakcije i komentara. Čini se da pojedini pokušavaju da navodnom ugroženošću i nepravdom, opravdaju svoja nerealna i neispunjena obećanja pred početak sezone i tako ‘pokriju’ loše investiran novac i ogroman budžet, koji je potrošen”, dodaje se u saopštenju.

Udruženje je dodalo da traži odgovor na pitanje “ko je imenom i prezimenom odgovoran za bezbjednost i regularnost pete utakmice finala ABA lige u Beogradu, uz očekivanje da im se saopšte imena ovlašćenih lica ABA lige i košarkaškog kluba Crvena zvezda”.

“Nadamo se da je jasno da smo prinuđeni na ovakve poteze u cilju očuvanja dostojanstva, sigurnosti i bezbjednosti sudija, kao i igrača i drugih prisutnih u sportskoj sali”, navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja dodaju i da vjeruju da će taj njihov zahtjev biti shvaćen kao “doprinos i želja” da se prvenstvo završi na najbolji mogući način “u slavu sporta”.

“Želimo da se svi akteri ove posljednje utakmice ugledaju na pokazani visoki profesionalizam i sportski duh učesnika dosadašnjih mečeva na terenu, a mi ćemo se odrediti shodno odgovorima koje tražimo”, zaključeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik UKSA Ranko Šćepanović.

Peta utakmica finala ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti igra se sjutra od 20.30 u Beogradu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije