Connect with us

Sport

KOŠARKAŠKI SPEKTAKL: Podgorica domaćin završnice ABA 2

Published

on

Glavni grad Crne Gore će od sjutra biti domaćin završnog turnira Druge ABA lige, a čast naše košarke braniće Studentski centar i Podgorica.

Sportski direktor takmičenja Milija Vojinović najavio je ono što će ljubitelji košarke moći da gledaju u predstojećim danima.

“Imajući u vidu složenu epidimiološku situaciju, odlučili smo da sistem takmičnja u Drugoj ABA ligi iz ligaškog modifikujemo u turnirski sistem takmičenja. Došli smo tako do završnice, koja je kruna ove sezone plej-ofa koji će se odigrati u Podgorici. Na ovom turniru učestvuje prvoplasirana ekipa iz crnogorskog prvenstva, prvoplasirana iz srbijanskog, kao i iz prvoplasirana bosanskohercegovačkog prvenstva”, kazao je Vojinović na današnjoj konferenciji za novinare.

Organizatori turnira biće Glavni grad i KK Studentski centar. Pomoćnik sekretara u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada Miloš Antić ističe da je ovaj turnir sjajna stvar za Podgoricu.

“S obzirom na epidemiološku situaciju, ispred nas je bio kompleksan zadatak da sve odradimo na pravi način. Čini mi se da smo, u saradnji sa KK Studentski centar, odradili sve što je ispred nas postavila ABA2 liga i siguran sam da će se sve ekipe osjećati kao kod kuće. Na nama je da im pružimo kompletan užitak. Žao mi je što neće biti publike, jer je Podgorica prepoznata kao grad košarke. Ispred Glavnog grada je prirodno da se nadamo da ćemo naredne sezone u ABA ligi imati dva predstavnika, ali ćemo znati i nekom drugom da čestitamo i da ih pozdravimo na najbolji mogući način”, istakao je Antić.

Sa visokim ambicijama turnir dočekuje najbolji tim prvog dijela sezone Studentski centar.

“Sigurno neće biti lako, jer u ligaškom dijelu se dosta ekipa trudilo da bude među osam i da izbori ovaj plasman u plej-of. Sada kreće sasvim novo takmičenje, dosta neizvjesno, s obzirom da će svi igrati u sistemu koji se do sada nije primjenjivao sa dvije utakmice i sa koš-količnikom koji će određivati pobjednika. Trudićemo se da pružimo svoj maksimum. Nadam se da će naša ekipa, posebno naši mladi igrači, opravdati očekivanja, pokazati kvalitete i da će sve što smo radili ovih godina uroditi plodom”, rekao je generalni menadžer “studenata” Đuro Ostojić.

U četvrtfinalu će se igrati na dvije pobjede, a sjutra će program u podne otvoriti Borac iz Banjaluke i Podgorica.

Za 16 sati zakazan je duel između sarajevskog Sparsa i Zlatibora.

Izvor: MediaBiro

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije