Connect with us

Košarka

USPJEH PODGORIČANA: Studentski centar u ABA ligi!

Published

on

Foto: Mediabiro

Podgoričani preko Sparsa izborili elitu, iako su izgubili u revanšu finala

Studentski centar je krunisao fantastičnu sezonu i postao dio regionalne košarkaške elite – naredne sezone će biti član ABA lige.

“Studenti” su u revanšu finala ABA2 su izgubili od Sparsa 72:71, ali i  odbranili pobjedu iz prve utakmice (99:89) i dokazali ono što se i znalo, da su najbolja ekipa u ovom takmičenju.

Podgoričani su tako postali četvrti crnogorski klub – nakon Budućnosti, čija su filijala, Lovćena, Mornara i Sutjeske – koji će zaigrati u ABA ligi.

U današnjem duelu u “Morači” je ekipa Nenada Trajkovića već u uvodnom dijelu meča stekao dvocifrenu prednost i u prvoj četvrtini imao plus 12.

Uglavnom je imala kontrolu, ali se tim Miodraga Kadije nije predavao.

U finišu treće četvrtine je smanjio na 58:56 i imao dva napada za preokret, ali je taj nalet trojkom odbio Milić Starovlah.

Prava reakcija je uslijedila u posljednjoj dionici – Sarajlije su dva minuta i 55 sekundi prje kraja povele 70:65, imale šansu i da prednost uvećaju, ali je Amar Gegić napravio grešku u koracima…

To je bio i posljednji trzaj, jer su potom Marko Tejić jednim slobodnim bacanjem i Flečer Megi trojkom donijeli 69:70 i otklonili neizvjesnost.

Uslijedilo je slavlje “studenata”…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije