Connect with us

Sport

NBA LIGA: Slavile ekipe Feniksa i Bruklina

Published

on

Košarkaši Feniksa pobijedili su rano jutros na svom terenu ekipu Denvera sa 122:105, u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige. Na svom terenu i Bruklin je slavio pobijedivši ekipu Milvokija sa 125:86.

Sansi su gubili tokom većeg dijela prvog poluvremena, zaostajali su 70:60 početkom treće četvrtine, ali su nakon toga preokrenuli rezultat i taj dio igre završili s prednošću od 88:79, da bi deset minuta prije kraja meča vodili sa 94:79.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mikal Bridžis sa 23 poena, Kris Pol je upisao 21 poen i 11 skokova, a Devin Buker isti broj poena uz osam skokova.

Na drugoj strani najbolji je bio Nikola Jokić sa 22 poena, devet skokova i tri asistencije, 18 je dodao Aron Gordon, Majkl Porter je postigao 15, a Fakundo Kampaco poen manje.

Naredna utakmica ove serije igra se u noći između srijede i četvrtka, takođe u Feniksu.

Bruklin se nalazi na pola puta do finala Istočne konferencije pošto je prošle noći na svom terenu pobijedio Milvoki sa 125:86 i tako poveo sa 2:0 u seriji.

U utakmici u kojoj su vodili i sa 49 poena razlike i igrali bez Džejmsa Hardena, Bruklin je do pobjede vodio Kevin Durent sa 32 poena. Kajri Irving je dodao 22, a Brus Braun 13 poena i šest skokova.

U timu Milvokija najbolji je bio Janis Adetokunbo sa 18 poena i 11 skokova, Kris Midlton je ubacio 17, a Džru Holidej 13 poena.

Serija se sada seli u Milvoki, a naredni meč je na programu u noći između četvrtka i petka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije