Connect with us

Rukomet

LINO ČERVAR: Kao da idemo u rat

Published

on

Selektor Hrvatske Lino Červar novi je u nizu učesnika Svjetskog prvenstva koji se požalio na uslove u Egiptu.

Prvog dana SP najbolji igrač Norveške Sander Sagosen nije štedio riječi kritika za organizatore turnira.

Slične utiske iznio je i Červar koji se uz dosta poteškoća sa internet vezom javio iz Egipta.

“Šta da vam kažem o organizaciji… Kad idemo na trening vidim šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat. Složeno je jako. Nikad nijesam bio na ovako velikom takmičenju na kojem se moraš toliko snalaziti. Nije nam lako, teško je to sad oslikati vama, kako se osjećaš, kako se bojiš da se nešto dogodi. Teško je, ali drago mi je da se i momci prilagođavaju. Jedva čekam da počnu utakmice i nadam se da će taj sportski dio razbiti takav oprez i da ćemo biti slobodni”, rekao je Červar.

Turnir u Egiptu će se igrati bez prisustva navijača. Za gledaoce i igrače to će biti vrlo čudno, ali Červar vidi i pozitivne strane u takvoj atmosferi.

“Timski duh će sigurno pomoći u ovoj čudnoj situaciji u kojoj igramo. Publike neće biti, ali moći ću lakše da komuniciram sa igračima jer se neću morati nadglasavati. Klupa će biti mnogo homogenija i moći će da motivacijom mnogo više pomogne i to je veoma dobro”,
 rekao je selektor Hrvatske.

Hrvati su u užem krugu favorita na SP.

“Ovo je posebno prvenstvo na kojem može da iskoči neka reprezentacija koja nije među favoritima. Niko se od nas nije našao u ovoj situaciji. Da ne govorimo o složenosti priprema i svim problemima koji su bili. Pitanje je kako su se svi uopšte pripremali i nešto predviđati je nezahvalno. Moramo se spustiti na zemlju. Ne bi trebalo da opterećujemo igrače s time da su nekakvi favoriti na ovom turniru”, zaključio je Červar.

Reprezenativac Hrvatske Zlatko Horvat nije mogao da potvrditi tvrdnje norveške zvijezde Sagosena da uslovi izgledaju kao “divlji zapad” i da nema nikakvog reda.

“Kod nas je za sad sve dobro. Ima nekih malih problema, ali su to sitnice. Mi smo u resortu u kojem ipak možeš prošetati i kretati se. Najveći problem je što imamo skoro sat vremena do dvorane, ali navići ćemo se”
, rekao je Horvat.

Hrvatska na startu SP igra protiv selekcije Japana u petak od 18 časova.

https://youtu.be/LFyyylUKUaw
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije