Connect with us

Rukomet

RASMUNSEN NOVI SELKTOR RUKOMETAŠICA: Crna Gora ima veliki potencijal

Published

on

Foto: RSCG /Stefan Ivanović/

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore ima veliki potencijal i u svakom meču igraće sa željom da pobijedi, kazao je novi selektor Kim Rasmusen.

On je na kormilu crnogorskih rukometašica naslijedio Pera Johansona, sa kojim je prekinuta saradnja.

Rasmusen je kazao da je poniosan što je izabran za selektora Crne Gore.

“Prije tri dana bio sam na putu za Dansku. Ponosan sam što ću nastaviti rad mojih prethodnika Dragana Adžića i Pera Johansona. Zadovoljstvo je što je što ću u stručnom štabu imati Bojanu Popović i Gojka Vučinića, veoma je važno da imamo dobru saradnju i tim”, rekao je Rasmusen na konferenciji za novinare.

Foto: RSCG /Stefan Ivanović/

On je naglasio da se posebno raduje saradnji sa Popović, navodeći da ona zna bolje reprezentativke nego što one same sebe poznaju.

“Možemo napraviti dobar posao, ali je i za to potrebno vrijeme. Imamo kvalitet da povjereni zadatak sprovedemo na pravi način. Neće biti Milene Raičević, možda i najvažnije igračice tima”, rekao je danski stručnjak.

Komentarišući očekivanja od predstojećeg šampionata, Rasmusen je istakao da očekuje težak zadatak i veliki izazov.

“Brzo se sve izdešavalo i prvi put sam u ovakvoj situaciji. Volim izazove i nadam se da ću posao odraditi kako treba”, kazao je Rasmusen.

Govoreći o rivalima u grupi, naglasio je da je Francuska jedna od najboljih reprezentacoja na svijetu.

“U grupi su još Danska i Slovenija, grupa je izuzetno teška. Moj cilj je da u svaki meč uđemo sa nadom da ga možemo dobiti. Ne borimo se za olimpijske kvalifikacije, ali moramo da pružimo makisimum. Imamo veliki potencijal i puno dobrih stvari koje trebamo da iskoristimo na pravi način”, rekao je Rasmusen.

On je naglasio da je najvažnije da vjerujemo da možemo ostvariti dobar rezultat.

Ramusen u karijeri vodio je danski Roskilde, rumunski CSM Bukurešt sa kojim je 2016. godine osvojio trofej Lige šampiona.

Od ove godine na klupi je poljskog MKS Lublina.

Sa reprezentacijom Poljske dva puta stizao je do polufinala na prvenstvima svijeta – 2013. i 2015. godine.

Bio je i selektor reprezentacije Mađarske čiju klupu je napustio nakon Svjetskog prvenstva u Japanu, u decembru prošle godine.

Predsjednik Petar Kapisoda, kazao je da je Savez nakon prekida saradnje sa Johansonom bio primoran da brzo reaguje.

“Ukazali smo povjerenje iskusnom stručnjaku koji ima zapažene rezultate u klupskoj i reprezentativnoj karijeri, a saradnja je zaključna sa olimpijskim kvalifikacionim turnirom, koji je glavni cilj”, rekao je Kapisoda.

Foto: RSCG /Stefan Ivanović/

Prema njegovim riječima, prvenstvo će biti prilika da novi stručni štab upozna ekipu, osjeti atmosferu i krene da uigrava tim za ono što je najvažniji cilj.

“Uvjeren sam da će sve uraditi da opravdaju naše povjerenje. Zahvalnost za rad dugujemo Johansonu i njegovom stručnom štabu”, rekao je Kapisoda.

Crnogorske rukometašice danas će početi sa pripremama za šampionat Evrope, koji startuje 3. decembra.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije