Connect with us

Rukomet

ROGANOVIĆ: Borozan bi valjao, ali samo 100 odsto siguran

Published

on

Crna Gora ima dosta kvaliteta na bekovskim pozicijama, ali najzvučnije rukometno ime iz naše države već godinama ne igra za reprezentaciju.

Vuko Borozan je sam sebe otpisao iz nacionalnog tima, a čini se da samo od asa Vesprema zavisi i da li će ponovo biti dio ,,lavova“.

“Mnogo vjerujem u momke koji su sada u reprezentaciji. Vuko je igrač koji bi, bez dileme, donio kvalitet više. Ali tu postoje druge stvari koje ne zavise od nas. To mora Vuko sam da prelomi, da donese odluku i da se drži nje. Bili smo ranije u kontaktu, on ga je kasnije prekinuo. Iskreno, ne znam što se dešava. I da ovi isti igrači budu na EP, siguran sam da nam – uz sastanke koje sam isplanirao za ovo ljeto – neće faliti neko ko ne želi da bude tu. Uzmimo primjer Šveđana, koji su otišli na Svjetsko prvenstvo bez četiri-pet igrača koje bi svako poželio. Otišla je homogena ekipa, odlučna, 16 momaka koji su se dogovorili što da rade u svakom trenutku, i uzeli su svjetsko srebro. Dakle, Vuko ima kvalitet kojim bi nam mnogo pomogao, ali ukoliko nije 100 odsto siguran možda je bolje da ovaj naš put nastavimo bez njega”, rekao je selektor Crne Gore Zoran Roganović u intervjuu za Pobjedu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije