Connect with us

Rukomet

RUKOMETNI SAVEZ: Despotović i Malović propuštaju kvalifikacioni turnir, pozvane Premović i Knežević

Published

on

Bek mađarskog Debrecina Jelena Despotović pozitivna je na korona virus i neće biti na raspolaganju selektoru Kimu Rasmusenu za predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokio, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

„Lavice“ danas počinju pripreme za turnir na kome će u petak i nedjelju igrati protiv Norveške i Rumunije, ali na pripremama neće biti Despotović, nakon što je dobila pozitivan rezultat testa koji je uradila u Mađarskoj.

Biće to veliki hendikep za našu reprezentaciju imajući u vidu da je u pitanju igračica koja je bila među najboljima na Evropskom prvenstvu u Danskoj, u decembru prošle godine. Bila je drugi strijelac tima sa 25 golova, a četvrta u kategoriji igračica sa najviše asistencija i to sa 25 uspješnih proigravanja na šampionatu u Skandinaviji.

Sa spiska je otpala i desni bek poljskog MKS Lublina Đurđina Malović koja je povrijeđena.

Nakon što je postalo izvjesno da Despotović i Malović ne mogu biti dio tima za predstojeću akciju, selektor Rasmusen naknadno je uputio pozive desnom beku slovačke Juvente iz Mihalovca Sanji Premović i srednjem beku rumunskog Galacija Nikolini Knežević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije