Connect with us

Sport

SIMONOVIĆ: Najveći dio priprema za OI u Crnoj Gori

Published

on

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović kazao je da će crnogorski olimpijci većinu treninga odraditi u Crnoj Gori, budući da im je situacija sa pandemijom pokvarila planove da dio priprema bude u Japanu ili u blizini te zemlje.Istakao je da su pripreme iscrpljujuće i da će medicinski timovi 14 dana pred odlazak morati svakog dana da šalju izvještaje o stanju takmičara i njihove pratnje.

Simonović je u Jutarnjem programu rekao da se može reći da pripreme za Olimpijske igre u Tokiju teku po planu iako je ove godine sve izvan plana i normalnog ciklusa.

Norme su ostvarili vaterpolisti i Lavice, a kartu je zavrijedio i jedriličar Dukić.

“Očekujemo da je u normi i Danka Kovinić i Danijel Furtula, jer teško da će neko dostići normu od 66 metara ili će ih dostići jako malo takmičara. Očekujemo i karatiste koji su imali sjajan nastup na EP. Takođe, čekamo pozivnice i u plivanju za muško i žensko takmičenje, a možda još neko iznenadi. Možda streličarstvo”, kazao je Simonović.

Kazao je da se takmičari snalaze kada je riječ o pripremnim treninzima.

“Kako vidim po pripremama, sve ide u željenom, ili da kažem, mogućem smjeru. Vaterpolisti i rukometašice su imali ambiciju da jedan dio priprema odrade vani, nešto bliže Japanu, ili u samom Japanu, međutim, situacija oko ulaska u te zemlje pokvarila je te planove, pa će najveći dio priprema odraditi u našoj zemlji”, kazao je Simonović.

Smatra da su obezbijedili kvalitetne sparing partnere, te da bi sve trebalo da bude u redu.

On je istakao da ih čeka izuzetan posao prije odlaska na igre.

“A i na samim igrama će morati da se poštuju jako stroga pravila i protokoli koji su zaista iscrpljujući za čitanje, a kamo li za učestvovanje”, kazao je Simonović.

Kazao je da će takmičari morati da imaju dva PCR testa u roku od 14 dana.

“Gotovo svakodnevno će naš medicinski tim morati da izvještava na koji način se takmičari i oni koji idu sa njima ponašaju. Prilikom dolaska tamo odmah se ide na testiranje. Javni prevoz neće biti dostupan. Niko osim takmičara neče moći da uđe”, objašnjava Simonović.

Istakao je da će Marina Banović kreirati opremu za naše sportiste.

“Početne postavke su već urađene. Marina se trudi da poveže simboliku naše zemlje i zemlje domaćina”, kazao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije