Connect with us

Sport

ZA SAMO 7 DANA: Jokićev put od zvijezda do trnja i blata

Published

on

Kako u Srbiji izgleda put u dva koraka, i to za samo sedam dana, od zvijezda do trnja ili blata najbolje zna MVP NBA lige Nikola Jokić.

Košarkaš Denver Nagetsa prošle nedjelje je bio heroj nacije pošto je zvanično proglašen najboljim igračem najjače lige na svijetu, da bi koliko već ove nedjelje postao za neke “izdajica srpskog roda” jer je odlučio da ne igra na Olimpijskim igrama u Japanu u dresu reprezentacije.

Sociolog Vesna Pešić, inače dobar poznavalac sportskih dešavanja, ističe za Blic da je u Srbiji najlakše optužiti nekoga za izdajicu.

“Kod nas je svaki drugi čovjek izdajica. Evo, mene čitav život proglašavaju izdajicom. To su potpune gluposti. Jokić sigurno nije otkazao iz nepatriotskih razloga. On nije beba, zna šta radi. Napravio je svjetsku karijeru, osvojio MVP nagradu i sada smo svi očekivali od njega da ponovi te igre i u reprezentaciji. Vjerovatno je Jokić izračunao da to ne bi mogao da ponovi jer je potpuno iscrpljen. Taman je došao da se odmori malo i sad treba odmah da ide u daleki Japan. Pa samo da odeš do tamo i ti si već premoren”, naglašava Pešićeva.

Ona smatra da bi Jokić sasvim izvjesno trpio drugu vrstu napada od srpske javnosti i da je prihvatio da igra za reprezentaciju na Olimpijskim igrama.

“Šta bi bilo kada Jokić ovako preumoran ne bi isporučio za Srbiju partije kakve je imao u NBA? Pa svi bi ga napali da igra bolje za klub i pare nego za svoju zemlju. Znate, to je veliki pritisak. Mi smo sa njim već izračunali da ćemo osvojiti zlato u košarci. Pitanje je kako bi se Jokić i uklopio sa igračima u reprezentaciji pošto sa njima dugo nije igrao, a i drugi je selektor. Sve je to vjerovatno Jokić imao u vidu kada je odlučio da se odmori ovog ljeta”, podvlači Pešićeva.

Kako kaže, cijela Srbija trebalo bi da bude ponosna što ima MVP-ja NBA lige.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije