Povežite se sa nama

Svetosavska sekta

ČINJENICE SU NEUMOLJIVE: Borba protiv organizovanog kriminala mora obuhvatiti OKG SPC i njene operativce!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Paramilitarna organizacija, sa dubokim vezama u obavještajno-bezbjednosnom sektoru i kriminalnim strukturama, svetosavska sekta (SS) poznata i pod akronimom SPC, sve teže sakriva svoj zločinački karakter i svoje kriminalne aspiracije ka uništavanju državnog poretka Crne Gore.

Posljednjih mjeseci isplivala je veleizdajnička sprega takozvane SPC, kriminalnih struktura, odrođene vlasti i centara u Beogradu koji svi zajedno u okviru udruženog zločinačkog poduhvata rade na razaranju dražvnog aparata Crne Gore, koju nastoje da pretvore u obesmišljenu teritoriju ’’srpskog sveta’’.

Hegemonistička uputstva dolaze iz nezvanične Moskve i obavještajnog podzemlja povezanog sa Rusijom, a aktivnu ulogu u hibridnom desantu ima zvanični Beograd, koji i ne krije da Crnu Goru nikad nije istinski priznao kao nezavisnu državu, već je doživljava kao teritoriju i izlaz na more u okviru velikosrpskog projekta.

Oruđe u hibridnom ratu za tiho osvajanje Crne Gore bez kojeg ovaj čitav organizovni kriminalni poduhvat ne bi bio moguć je takozvana Srpska pravoslavna crkva (SPC) poznata kao svetosavska sekta (SS).

Da li će Abazović i Mićović ikada odgovarati za veleizdaju: Kriminalno udruživanje u cilju sabotiranja egzistencije države Crne Gore

SS već godinama, ako ne i decenijama, učestvuje u kriminalnom poduhvatu pokušaja asimilacije Crnogoraca i poništavanja Crne Gore, i kao ekstremističko-teroristička, paravojna organizacija zadužena je za – političko agitovanje, omogućavanje subverzivnog djelovanja, protok robe, ljudstva, oružja i generalno – regionalnu logistiku kada je u pitanju djelovanje na urušavanju državnog suvereniteta Crne Gore.

Funkcioneri SPC često se slikaju u uniformama, povezuju se sa određenim vojnim jedinicama sumnjive prošlosti i nabavkom oružja. Objekti koje je u Crnoj Gori SPC okupirala, kako se spekuliše, koriste se kao kasarne, oružarnice, ili baze za kriminalno-subverzivna djelovanja u kojima se sastaje regionalni političko-kriminogeni ološ. Njihov cilj je samo jedan – kriminalnim putem urušiti temelje Crne Gore i pretovriti je u paradržavnu amorfnu masu spremnu za oblikovanje po standardima velikosrpstva i svetosavlja!

Stoga, borba protiv organizovanog kriminala na teritoriji Crne Gore ne bi smjela da zaobiđe takozvanu SPC i pojedine njene istaknute operativce u mantijama, koji su duboko umiješani u kriminalne radnje. Ova nepočinstva su posebno došla do izražaja nakon 30. avgusta 2020. godine kada su u svojim subverzivnim poduhvatima imali punu podršku dvije svetosavske vlade, što je kulminiralo možda i najvećom veleizdajom u crnogorskoj istoriji – fukarskim i tajnim potpisivanjem takozvanog ”temeljnog ugovora”.

Operativac SS daje ”blagoslov” paravojnim formacijama da čine najgore zločine na ratištima 90-ih

Portal Aktuelno ovom prilikom objavljuje materijal sa linkovima, koji nedvosmisleno ukazuje na sumnju u kriminalni i zločinački karakter takozvane SPC.

Prije svega treba podsjetiti da je SS u martu i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP) označena kao glavni destabilizujući faktor i zastupnik ruskih interesa u regionu.

Opširnije o zločinačkoj organizaciji pod akronimom SPC možete čitati na ONLINE MAGAZINU LUČA u rubrici SVETOSAVSKA SEKTA.

Najveći zločin SS je ipak uradila nakon nasilne aneksije Crne Gore 1918. kad je popljačkala kulturno-istorijsku baštinu Crne Gore, ali ovom pirlikom se nećemo baviti tom temom o kojoj se mogu napisati tomovi knjiga i na koju stalno podsjećamo. Posvetićemo se novijim kriminalnim aktivnostima.

Ratnohuškačka ispostava 

Takozvana SPC je poznata kao ratnohuškačaka, svetosavska, nacionalistička ispostava, sa jasnim političkim ciljevima, koja sarađuje sa stranim bezbjednosno-obavještajnim službama na uništavanju državnosti Crne Gore i njenoj integraciji u granice neonacističkog ideološkog provizorijuma pod imenom ”srpski svet”. To je za ovu organizaciju prirodni politički cilj, s obzirom da ne priznaju postojanje crnogorske nacije i Crnogoraca, osim mozda u vidu ,,đavoljeg nakota”, ili ”brozovih kopiladi”.

SPC i njihovi popovi učestvovali su u podstrekavanju ratnih zločina u ratovima 90-tih, o čemu možete čitati na OVOM LINKU!

Ljotić i Velimirović: Ideolozi svetosavskog političkog kulta ”krvi i tla”

Treba napomenuti da SPC kao organizacija nema nikakve veze sa pravosalavljem niti sa hrišćanstvom, a dokaze za ove tvrdnje možete pročitati u tekstovima koje je portal Aktulno ranije objavio na ovim linkovima:

Svetosavska crkva u službi antihrista (1): “Što me kušate, licemjeri”

Svetosavska crkva u službi antihrista (2): “Ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer je u vas jedan Otac, na nebesima”

Svetosavska crkva u službi antihrista (3): “Vidiš trun u oku brata svoga, a brvno u oku svome ne osjećaš”

Osim što je antihrišćanski nastrojena, treba napomenuti da SPC zastupa radikalnu klero-nacionalističku ideologiju nazvanu “svetosavlje” koja je nastala 30-ih godina prošlog vijeka podstaknuta srpskim fašizmom sa Nikolajem Velimirovićem i Dimitrijem Ljotićem kao vodećim ideolozima.

Blagosiljanje ratnih zločinaca

Takozvana SPC, kao legitimni predstavnik ratnog, krvoločnog svetosavskog kulta ”krvi i tla” bila je glavni duhovno-ideološki pokretač gotovo svega zla, razaranja i ratova koja su zadesila region bivše SFRJ. 

Teroristička organizacija SS

Tradiciju zločina i ratnohuškanja nastavljaju i danas, a o njihovim terorističko-ekstremističkim i nadasve ORGANIZOVANIM KRIMINALNIM AKTIVNOSTIMA portal Aktuelno takođe je pisao.

Funkcioneri SS u svom prirodnom okruženju: Specijalci, duge cijevi, pancir ćebe…

Pisali smo kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra prošle godine.

Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremsite iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu crkve Srbije, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”, je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, po sugestijama iz SS, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa.

”Vjernici” SS

Treba podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije pokrenute od strane SPC. U tom kontekstu pojedini izvori pominju i nabavku kalašnjikova za izazivanje nereda i sukoba u Crnoj Gori.

Takođe smo iznosili i dokaze o umreženosti velikosrpskih snaga u Crnoj Gori sa logističkim centrima iz Republike Srpske i Srbije, koji su direktno podržavani iz Moskve.

Osim Aleksandra Vučića, njegovog pajtaša Milorada Dodika, crnogorskih političara i funkcionera takozvane SPC, kao važan dio svetosavske mašinerije za hibridno ratovanje protiv Crne Gore pominju se i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Crkvena pedofilska mafija

Međutim, jedna od najzlokobnijih i najperverznijih kriminalnih tajni koju je ova organizacija decenijama krila od javnosti je organizovana podvođačka mreža pedofilije.

Više državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je prije nekoliko mjeseci izviđaj protiv Mitropolije crnogorsko-primorske (MPC) takozvane Srpske pravoslavne crkve i njenog lidera Joanikija Mićovića, zbog prikrivanja pedofilije.

Kačavenda i Joanikije: Braća po pedofiliji

Portal Aktuelno je 2020. godine objavio seriju od tri teksta u kojima smo predočili javnosti kako je SPC u Crnoj Gori na čelu sa Amfilohijem i aktuelnim mitropolitom Joanikijem prikrivala slučajeve pedofilije, pokušavala da ih koristi za političke obračune unutar crkve.

Takođe smo pisali kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije SPC.

Na promociji svoje knjige “Ispovest: Kako smo ubili Boga” bivši monah Bojan Jovanović je otvoreno optužio Joanikija Mićovića da je prikrivao slučajeve pedofilije. Nakon toga je NVO Montenegro International podnijela krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu za prikrivanje pedofilije protiv Mićovića i Mitropolije crnogorsko-primorske.

SPC se takođe dovodi u vezu sa raznim drugim oblicima kriminala uključujući i šverc droge. Ovo je bio samo kratki podsjetnik zašto ovu paravjersku organizaciju nikako ne bi trebalo izostaviti kad se govori o borbi protiv organizovanog kriminala.

U.P.A.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije