Connect with us

Svetosavska sekta

Ni da se jave

Published

on

piše: Željko Vukmirović

Neće srpska crkva u Crnoj Gori mrvice sa stola. Koji crni Dajko, Marko, Leposavić i slične šlihtare. Plitak potok. Ne okreću se ni put propalog Demokratskog fronta, k’o da ne postoji. A ni put Ljalja koji im je koliko juče bio lider svetosavskih crvenokravataških pionira. Čak ih ni kukavni SNP suočen sa ispadanjem iz lige, čiji im je ministar otvorio školu i smaknuo sa državnog računa respektabilne pare za njihovu stvar, ne zanima. Pa bar na Dritana da se obrnu… A toliko je učinio za njih. Džaba priča.

Ni da čuju. Ni da se jave.

Izraubovani političari i gubitnici ne zanimaju srpsku crkvu. Očigledno je da imaju novu sferu interesovanja. Recimo, ta Evropa sad. I taj Milatović. Poslije će da vide za tog Spajketa. Ima on nešto u vezi te tehnologije, nekakav blokčejn, nešto moderno. Uostalom, ako se tamo neki južnokorejski muljator poznat kao “kralj kriptovaluta” polakomio na tu ideju, cijela priča zahtjeva pomniju pažnju. Pa da vidiš što je muljanje…

A i te pare su danas došle ni za što. Kriptovalute se već bolja fora. Pa, je li?

I nije to ništa što malo terenskog rada ne može da pokrije. Red Kosova, red “dogodine u Prizrenu”, red “srpskog sveta”, daj tog doktora Dobričanina neka malo priča, obavezno onog Carevića i Vukšića, malo organizacije navijača, malo dozvola za legalan rad i boravak… Može to da se sredi.

Mitropolija crnogorsko – primorska je najprofitabilniji regionalni ogranak srpske crkve. Oko toga nema pogađanja. Nijedni izbori u Crnoj Gori ne protiču bez njih. Sve ostalo je opasan privid. Za sezonu ljeto 2023. važe modeli iz kolekcije “ispod radara”. Zato i ne čudi zatišje.

Ni da se jave.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije