Connect with us

Svijet

AVGANISTAN: U više napada poginule najmanje 23 osobe

Published

on

Kabul, (MINA) – U napadima u Avganistanu poginula su najmanje 23 civila i pripadnika snaga bezbjednosti, saopštili su danas zvaničnici.

U južnoj provinciji Uruzgan bombaš samoubica aktivirao je vozilo puno eksploziva rano jutros u blizini vojne baze, usmrtivši šest pripadnika snaga bezbjednosti, kazao je član pokrajinskog vijeća koji nije imao dozvolu da razgovara sa medijima, prenosi AP.

Prema riječima šefa pokrajinskog vijeća, Ataulaha Avganije, u južnoj provinciji Helmand ubijeno je najmanje pet civila, a petoro je ranjeno u vazdušnom napadu kasno sinoć na periferiji Laškar Gaha, glavnog grada pokrajine.

On je kazao da među žrtvama ima djece i žena.

“U sjevernoj provinciji Kunduz, talibanski borci napali su vojni punkt usmrtivši najmanje 12 pripadnika obezbjeđenja”, rekao je provincijski zvaničnik.

Prema njegovim riječima, još deset pripadnika snaga bezbjednosti se vode kao nestali i možda su ih zarobili Talibani tokom napada.

Portparol Talibana, Zabihulah Mudžahid, preuzeo je odgovornost za napad i rekao da su talibanski borci ubili oko 15 pripadnika snaga bezbjednosti i uhapsili 11.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije