Connect with us

Region

BEOGRAD: Iz straha od odmazde, Aleksić pod budnim okom čuvara u zatvoru

Published

on

Aleksić (FOTO: Kurir)

Učitelj glume Miroslav Aleksić (69), koji je osumnjičen da je silovao i seksualno uznemiravao nekoliko svojih učenica, pod neprekidnim je nadzorom čuvara u Centralnom zatvoru, kako mu bezbednost, od strane drugih pritvorenika ne bi bila ugrožena. Aleksić se u pritvorskoj jedinici CZ nalazi od hapšenja, a protiv njega Više tužilaštvo vodi istragu nakon što su ga glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić javno optužile da ih je napastvovao dok su kao maloljetnice pohađale njegovu školu “Stvar srca”.

Kako portal Nova.rs saznaje od dobro obaviještenog izvora iz CZ, Aleksić do sad nije pravio nikakve probleme u pritvoru, redovno ga posjećuje advokat, a dobija i pakete sa osnovnim potrepštinama.

“Čuvari strogo vode računa da mu bezbijednost ne bude narušena nijednog trenutka, odnosno da što manje dolazi u kontakt sa drugim pritvorenicima koji bi mogli da ga napadnu iz odmazde zbog svih teški optužbi koje mu se stavljaju na teret”, kazao je anonimni sagovornik.

Protiv Aleksića su do sad, pored Radulović i Ilinčić svjedočile još tri djevojke, a kako portal Nova.rs saznaje, do kraja nedjelje trebalo bi da bude ispitana još jedna žrtva.

“Tužilaštvo Aleksića tereti za napastvovanje šest djevojka, a ova koja će krajem nedjelje dati iskaz je posljednja koja je potpisnik krivične prijave. Policija je u međuvremenu obavila još nekoliko saslušanja, ali zasad nije poznato da li će se prijava protiv Aleksića proširivati sa još nekim imenima, odnosno da li će ga teretiti više od šest djevojaka”, kazao je za portal Nova.rs dobro obaviješten izvor.

On dodaje da su u međuvremenu saslušani i neki svjedoci, kao i da će sljedeće nedjelje biti poznato da li će Aleksićeva supruga, profesorka na FDU Biljana Mašić dobiti poziv za saslušanje.

“Po zakonu ona ima pravo da ne svjedoči jer je u braku sa osumnjičeni,, a da li će tužilac uopšte pokušati da je sasluša, biće poznato naredne nedjelje”, dodaje sagovornik.

Podsjetimo, za slučaj, koji je duboko potresao regionalnu javnost, saznalo se nakon što je glumica Milena Radulović istupila i javno ispričala šta je pretrpjela od Aleksića. Ona je u tužilaštvu saslušavana čak pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispričala što je preživjela.

“Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se”, rekla je ranije glumica u ispovijesti za “Blic”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije