Connect with us

Region

DŽABA KRST NA HILTONU: Dio vladika neće da spava u hotelu niti patrijarha da bira u hramu

Published

on

Hotel Hilton u Beogradu spreman za vladike

Dio vladika Srpske pravoslavne crkve usprotivio se ideji da se Sabor, na kojem će se birati partijarh, održi u kripti Hrama Svetog Save i da episkopi budu smješteni u hotelu Hilton za vrijeme boravka u Beogradu, saznaje Nova.rs.

Prema riječima izvora portal nova.rs, visokopoziconiranog u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, grupa episkopa uputila je i prije sjednice Sinoda dopis da se čitav proces izbora poglavara SPC održi u Patrijaršiji, kao što je to uvijek bio i slučaj.

“U pitanju su vladike koje su se i ranije isticale stavovima koji su nasuprot onima koji trenutno vode Crkvu. Taj dopis se odnosi i na boravak episkopa u hotelu, jer oni smatraju da sve treba da se organizuje u Patrijaršiji i da nema razloga da se to pomjera negdje drugdje”, navodi  sagovornik portala.

Prema riječima izvora Nova.rs, među pojedinim episkopima se pojavila ozbiljna zabrinutost zbog činjenice da se vlast sve više miješa u izbor patrijarha i da su pritisci u prethodnih nekoliko dana dostigli maksimum.

“Odluka o izmještanju sjednice Sabora i smiještanje episkopa u hotel Hilton jeste čin koji govori u prilog tome da se sve radi kako bi se kontrolisali oni za koje je vlast sigurna da će glasati po njihovoj volji i da bi se znalo sa kim razgovaraju. Sve se radi pod plaštom zaštite od koronavirusa, iako su razlozi potpuno druge prirode. Vlast želi svog patrijarha”, napominje anonimni izvor.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije